Spionfoto's

Scoop : Eerste beelden van de Opel Astra break

Op het salon van Frankfurt zal de nieuwe Astra ongetwijfeld alle aandacht opeisen op de Opel-stand. Consumenten die op zoek zijn naar flink wat laadvolume zullen bij het ontdekken van deze compact een beetje op hun honger blijven. Ze hoeven evenwel niet te wanhopen want Opel werkt ook aan een break afgeleide, de Astra ST.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 3 aug. 2015 | Leestijd: 2 min

Onze spionfotografen wisten al een gecamoufleerde versie te spotten. Te oordelen aan hun beelden zal dit toekomstige model iets groter worden dan de huidige versie. Het is nog te vroeg om een en ander in cijfers uit te drukken maar we gaan er van uit de koffer flink wat liters zal winnen. Op het prototype zien we dat de overhang achteraan werd vergroot en de achterklep staat perfect verticaal. Qua design deelt hij de vormtaal met de vijfdeurs berlineversie.

Op technisch vlak weten we dat de Astra ST, net zoals de gewone Astra, veel minder kilo’s op de weegschaal zal zetten. Verder komen er nieuwe technologieën en krijgen we een ander gamma motoren. Onder de motorkap zullen we drie- en viercilindermotoren vinden die zuiniger zijn dan ooit tevoren. In functie van het vermogen zullen de motoren worden geleverd met een manuele versnellingsbak of met een gerobotiseerde transmissie, voorzien van dubbele koppeling.

Advertentie – lees hieronder verder

Volgens diverse bronnen zou de Opel Astra officieel worden onthuld op het salon van Genève in maart 2016.

Bent u benieuwd om de nieuwe Opel Astra ST te ontdekken ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon