Spionfoto's

Scoop : Ford GT wordt 700 pk sterk

Tijdens de presentatie van de nieuwe Ford GT op het salon van Detroit bleven heel wat collega’s sprakeloos zitten. Vandaag werd deze bolide gespot door een van onze spionfotografen. Het was meteen de eerste keer dat de GT in het verkeer werd gezien. Onze fotograaf kon hem vanuit alle hoeken vastleggen.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 20 mei 2015 | Leestijd: 2 min

Op de eerste beelden, zie je een spectaculaire auto. Omdat het koetswerk van deze gecamoufleerde versie nog geen echte kleur heeft, valt hij nog meer op. In deze trim zou hij niet misstaan in Mad Max. Het valt wel op dat Ford niet geraakt heeft aan het design van het studiemodel en dat verheugt ons.

Deze wagen zal eind volgend jaar op de markt komen en we weten nu al dat hij minstens 300.000 euro zal kosten. Hij wordt aangedreven door een drukgevoede V6 EcoBoost motor die 600 pk sterk is. De motor wordt aan een gerobotiseerde versnellingsbak met dubbele koppeling gelinkt. Volgens de jongste geruchten zou de GT nog krachtiger kunnen worden dan voorzien.

Advertentie – lees hieronder verder

Die geruchten horen we bij de journalisten van Car & Driver. Zij stellen een vermogen van 700 pk in het verschiet. Ford zou immers gelijke tred willen houden met de McLaren 650S en de Ferrari 488 GTB. Omdat zowel het chassis als het koetswerk van carbonvezel worden vervaardigd, mogen we ons aan een stevig gevecht met deze rivalen verwachten.

Bent u ook benieuwd om de Ford GT te ontdekken ?

Ford GT : De ontwikkeling van deze wagen was top secret (11-02-15)

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon