Spionfoto's

Scoop : Jaguar komt met een radicale F-Type

De Jaguar F-type is een van de meest aantrekkelijke wagens van het moment. De constructeur uit Coventry doet er nog een schepje bovenop en komt met een nog meer gepeperde versie. Onze spionfotografen hebben deze variante al betrapt. We zien hier een F-Type roadster die vooral op aerodynamisch vlak evolueerde.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 1 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

De foto’s bevestigen dat Jaguar aan een radicale versie van de F-Type werkt. Hij wordt ontwikkeld door de SVO (Special Vehicle Operations) afdeling, waar ook de Range Rover Sport SVR werd bedacht.

John Edwards, directeur van deze afdeling, bevestigde een en ander zopas in een mededeling. “Op korte termijn mogen we Jaguar en Land Rover SVR-producten verwachten. Deze wagens zullen meer vermogen hebben, minder wegen en vooral over een doorgedreven aerodynamica beschikken waardoor ze een meer radicale look krijgen. Met deze versie willen we een antwoord bieden op Mercedes AMG en BMW M”.

Advertentie – lees hieronder verder

We gaan er van uit dat deze F-Type over een V8-motor zal beschikken die op zijn minst 600 pk sterk zal zijn. Ook het onderstel wordt aangepast, de besturing is scherper en de achttrapsautomaat zal sneller schakelen. Verder worden de velgen en de banden ruimer bemeten en komt er een carbon remsysteem, naast tal van aerodynamische verbeteringen. Het spreekt dat er ook een SVR-variante zal komen op basis van de F-Type coupé. Deze extreme Jag moet vanaf volgend jaar bij de dealer staan. Nog even geduld …

Zou u zich laten verleiden door zo’n gespierde Jaguar ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon