Spionfoto's

Scoop : Mercedes A45 AMG met 380 pk komt eraan

Binnen enkele maanden zal de strijd om de snelste compacte sportieveling weer losbarsten. We mogen ons verwachten aan een confrontatie tussen de Audi RS3 Sportback en de Mercedes A45 AMG. Die laatste werd zopas betrapt tijdens een testsessie op een Duits circuit.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 4 jun. 2015 | Leestijd: 2 min

Aan de hand van deze beelden is het nog moeilijk om te beoordelen hoe het toekomstige model er precies zal uitzien. Wat we wel weten, is dat de constructeur de snuit danig heeft aangepast en dat er ook andere bumpers komen. De aanpassingen blijven evenwel subtiel want het gaat slechts om een tussentijdse facelift. We moeten ons allerminst aan een stijlbreuk verwachten.

Mercedes-Benz is wel vast van plan om de leiding te nemen in de vermogenswedloop. Tal van betrouwbare bronnen geven aan dat de compacte Benz 20 pk extra zal krijgen. Dat is aanzienlijk, vooral omdat de tweeliter grote turbomotor vandaag al 360 pk levert ! Op die manier is deze snelle Mercedes meteen 13 pk krachtiger dan de 2,5 liter grote vijfcilinder die we in de Audi RS3 Sportback vinden.

Advertentie – lees hieronder verder

Het spreekt dat zoveel vermogen met vierwielaandrijving wordt gecombineerd. Qua transmissie voorziet men een gerobotiseerde zeventrapsversnellingsbak met dubbele koppeling. Door dit extra vermogen spurt deze A in amper 4 seconden van 0 tot 100 km/u.

Zit u ook vol ongeduld op deze A-Klasse AMG te wachten ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon