Spionfoto's

Scoop: de toekomstige SUV van Maserati verrast in een nieuw kleedje!

Eind 2015 lanceert Maserati normaal gezien zijn nieuwe luxueuze SUV die de naam Levante krijgt. Onze spionnen konden hem nu al verrassen tijdens testritten. Of toch bijna… Want op de foto’s zien we een verhoogde Ghibli.

| Gepubliceerd op 18 nov. 2014 | Leestijd: 2 min

Het gaat hier natuurlijk om een testwagen die tot doel heeft het onderstel van dit toekomstige, avontuurlijke model op punt te stellen. Het is duidelijk dat de verbrede flanken en de plaatsing van extra gewicht op het dak dienen om het hogere zwaartepunt van een 4×4 na te bootsen.

De beelden leveren ook de eerste gegevens over de Levante op. We kunnen er inderdaad zeker van zijn dat de SUV breder wordt dan de 1,95 m van de berline Ghibli en dat de uitlaten veel opzichtiger zullen zijn. Verder maakt het gebruik van het koetswerk van de berline eveneens duidelijk dat de Ghibli zijn technische basis zal delen met de toekomstige SUV en dat die ook in dezelfde fabriek in het Italiaanse Grugliasco geproduceerd zal worden.

Advertentie – lees hieronder verder

Onder het koetswerk van deze SUV, die wellicht sterk geïnspireerd zal zijn op de Kubang concept uit 2011, zullen zonder twijfel de krachtbronnen van de Ghibli en een vierwielaandrijving geleverd door Jeep opduiken.

Het merk met de drietand in het logo beschikt dus over een mooi motorenpalet om zijn nieuwe Levante voor te stuwen. Er is de 3 liter V6 turbodiesel goed voor 275 pk, en daarnaast krijgt de V6 biturbo op benzine twee nieuwe vermogensvarianten van 330 en 410 pk.

En staat u ook te trappelen om de eerste SUV van Maserati te ontdekken?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon