Spionfoto's

Scoop : een Nissan GT-R met 600 pk in afwachting van de hybride

In 2017 moet Nissan logischerwijze de opvolger van de GT-R voorstellen. Om het geduld van de onvoorwaardelijke fans van het model niet te zeer op de proef te stellen brengt de Japanse constructeur elk jaar een update van de huidige generatie. Onze spionnen konden trouwens in de buurt van de mythische Nürburgring al een prototype spotten dat wellicht een voorloper is van het modeljaar 2015.

| Gepubliceerd op 17 okt. 2014 | Leestijd: 2 min

Op de eerste foto’s zien we dat Nissan momenteel nog aan de stroomlijn van zijn sportieveling werkt. Concreet lijkt het dat de grille uit drie delen bestaat en dat luchtinlaat een rechthoekigere vorm krijgt. Ook de lamel en de uiteinden van de voorzijde lijken aangepast. Deze evoluties doen denken aan diegenen die recent op de GT-R Nismo opdoken.

Voor het modeljaar 2015 is de kans groot dat Nissan een deel van geavanceerde technologie zal gebruiken die op de Nismo-variante werd gelanceerd. Op het programma staan dus misschien Bilstein-dempers, een herwerkte ophanging, een stijver koetswerk of een lichte toename van het vermogen. Deze GT-R zou dus logisch gezien een vermogen tussen 550 en 600 pk kunnen ontwikkelen.

Advertentie – lees hieronder verder

Toch zal deze update van dit model wellicht de laatste zijn, want bij Nissan werken de ingenieurs reeds aan de opvolger. Hiervan is enkel bekend dat die door een 700 pk sterke hybride motor zal worden aangedreven, lithium-ion batterijen in de koffer krijgt en tenslotte dat hij heel wat lichter zal uitvallen door onder meer gebruik te maken van koolstofvezel.

Trappelt u ook van ongeduld om de Nissan GT-R modeljaar 2015 te ontdekken?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon