Spionfoto's

Scoop : een elektrische Jaguar

In Spanje vielen onze speurneuzen op een Jaguar XE die er geen twijfel over laat bestaan dat dit merk weldra met een 100% elektrische wagen wil uitpakken. Amper gecamoufleerd onderscheidde dit model zich slechts door een E-logo op een blauwe achtergrond op het koetswerk, een aanduiding die ongetwijfeld een elektrische aandrijving onder de motorkap verraadt.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 24 mrt. 2015 | Leestijd: 2 min

De geruchten over de lancering van een elektrische Jaguar zwollen de laatste maanden steeds verder aan en wijzen in de richting dat het eerste “Zero Emission Vehicle” van het merk de toekomstige F-Pace SUV zal worden, waarvan de lancering begin 2016 is voorzien. Daarmee wordt duidelijk dat het Engelse merk, net als Audi, misschien wel de ambitie heeft een deel van zijn succes te baseren op elektrische modellen. Zo zou Jaguar in navolging van Audi weerwerk kunnen bieden aan Tesla.

Vandaag lijkt het er dus op dat de toekomst van de Jaguar-Land Rover Groep weer een beetje “groener” kleurt. We weten ook al dat het aanbod niet tot elektrische modellen beperkt zal blijven, maar dat deze groep zijn toekomst eveneens wil verzekeren met plug-in hybride modellen. Als u weet dat de groep de ambitie heeft om tegen 2020 jaarlijks 300.000 voertuigen te produceren, is dit een logische keuze omdat er ook aan steeds strengere emissieregels moet voldaan worden, met een gemiddelde C02-uitstoot die vanaf 2012 niet meer dan 95 g/km mag bedragen.

Advertentie – lees hieronder verder

En vindt u deze ingezette revolutie van Jaguar – Land Rover geslaagd?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon