Tuning

430 pk voor de Audi RS3 volgens ABT

De Duitse tuner ABT Sportsline is dit jaar duidelijk niet aan zijn proefstuk toe. Het was te verwachten dat de tuner ook een oefening zou maken op basis van de meer dan snelle Audi A3 Sportback RS3. Het resultaat laat zich raden maar voor een keer merk je de aanpassingen nauwelijks van buitenaf.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 27 aug. 2015 | Leestijd: 2 min

De RS3 van huize ABT werd grondig herzien en gaat er duidelijk op vooruit. Los daarvan behoudt het koetswerk de vormtaal van de originele RS3. Je merkt de verschillen voornamelijk aan de ABT-badges die op het koetswerk worden voorzien. Vooral de 19 duim grote geperste alu velgen en de diffuser waarin vier brede uitlaatpijpen uitmonden, maken het verschil.

Om deze RS3 nog aantrekkelijker te maken, heeft de tuner vooral de software van het motorbeheer danig aangepast. Door die ingreep stijgt het potentieel van deze vijfcilinder turbomotor van 367 pk naar 430 pk. Ook het motorkoppel gaat er op vooruit want de curve verschuift van 455 naar 530 Nm.

Advertentie – lees hieronder verder

Door dat extra vermogen spurt deze RS3 Sportback voortaan in amper 4,1 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid werd naar 285 km/u bijgesteld. Mocht u deze tuning nog wat braaf vinden, kunnen we u meteen geruststellen. De tuner liet immers weten dat ze aan een nog radicaler versie van de RS3 werken. Nog even geduld …

Zou u voor een ABT-versie van de RS3 gaan of blijft u liever bij het origineel ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon