Tuning

610 pk onder de motorkap van deze 7-Reeks

Het is niet omdat BMW een nieuwe 7-Reeks lanceert dat Duitse tuners geen interesse meer tonen voor het actuele model dat weldra zal worden vervangen. G-Power concentreerde zich op de huidige BMW 760i. Zoals we dat van de tuner gewend zijn, werd ook dit keer geen half werk geleverd.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 2 aug. 2015 | Leestijd: 2 min

Bij deze ombouw heeft G-Power niet al te fel geraakt aan het koetswerk van deze 7-Serie. Omwille van de zwarte koetswerklak valt de grote BMW nauwelijks op in het verkeer. Tenminste als je geen oog hebt voor de indrukwekkende aluminium OURAGAN RR-velgen van 21 duim. Die werden met forse Michelin 255/35 ZR21-banden vooraan en 295/30ZR21 achter belegd.

Onder de motorkap zien we weldegelijk aanzienlijke aanpassingen. Het was de bedoeling dat deze 7-Serie nog sneller zou worden dan de Alpina-versie. Alpina is de officiële BMW-tuner. Om dat te realiseren, vertrok G-Power van de 6 liter grote V12-motor. De twaalfcilindermotor kreeg flink wat extra vermogen en ook de koppelwaarden werden bijgesteld.

Advertentie – lees hieronder verder

In de praktijk wordt de V12 bi-turbo precies 66 pk krachtiger waardoor het totale vermogen stijgt naar 610 pk bij 6.000 omwentelingen. De koppelcurve stijgt 120 Nm en verschuift naar 870 Nm vanaf 2.600 opm.

Met die motor in het vooronder is deze G-Power 7-Reeks in staat om in amper 4,3 seconden naar 100 km/u te spurten. Omdat ook de topsnelheid werd vrij geschakeld, haalt de wagen een topsnelheid van iets boven de 300 km/u.

Wat vindt u van deze jongste G-Power oefening ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon