Tuning

709 pk voor deze Mustang

Stel, u hebt net een bestelbon getekend voor een Gord Mustang GT, maar er is toch nog een beetje honger naar meer. In dat geval kan u maar beter even langsgaan bij de Duitse tuningspecialist GeigerCars. Die kan immers toveren met de Mustang GT. Hij bouwt deze Ford binnen de korste keren om tot een ware supercar !

Stéphane Lémeret Stéphane Lémeret | Gepubliceerd op 23 mei 2015 | Leestijd: 2 min

Qua design zorgt GeigerCars uiteraard voor een iets andere aanpak. Het koetswerk is iets opvallender dan dat van de conventionele Mustang in combinatie met 20 duim grote lichtmetalen velgen voorzien van bredere banden. Binnenin komen er ook sportieve Recaro-stoelen en een aangepast audiosysteem.

De belangrijkste aanpassingen zitten evenwel onder de motorkap. De vijf liter grote V8 wordt voorzien van een compressor. Door die kunstmatige beademing sijgt het vermogen van de atmosferische motor van 421 naar 709 pk. Ook het koppel klimt van 530 naar 706 pk. Om de klank nog beter tot zijn recht te laten komen, monteert GeigerCars een specifieke sportuitlaat van roestvrij inox. Samen met de overige technische aanpassingen. Zo worden kortere veren gemonteerd en men voorziet een setje Brembo-remmen. Ook de anti-rolstangen werden herzien.

Advertentie – lees hieronder verder

Ford Mustang : Europa loopt niet warm voor V8 (11-05-15)

Het resultaat laat zich raden. Volgens de tuner spurt deze aangepaste Mustang in amper 3,9 seconden van 0 tot 100 km/u. De topsnelheid werd naar 305 km/u bijgesteld. De prijs van deze krachtpatser bedraagt 82.900 euro.

Vindt u dit een redelijke transformatie ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon