Tuning

740 pk voor deze M5

Vindt u de huidige BMW M5 onvoldoende krachtig ? Precies … In dat geval kan u maar beter een kijkje nemen over de grens. Daar zit tuner G-Power die het vermogen van de M5 op eenvoudig verzoek opkrikt zodat hij perfect meekan met de snelste supercars.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 16 mrt. 2015 | Leestijd: 2 min

Voor u vertrekt, is het handig om toch even te herinneren aan de basisspecificaties van de gewone M5. Die beschikt over een 4,4 liter biturbo V8 die een stevige 560 pk en 680 Nm aan trekkracht genereert. Met dat vermogen spurt hij in 4,4 seconden naar 100 km/u en haalt hij een – elektronisch begrensde – topsnelheid van 250 km/u. Lang niet slecht, toch ?

De G-Power versie van de M5 zorgt ronduit voor overdaad. Uiterlijk herken je deze versie aan de specifieke uitlaat waarvan de eindstukken een diameter hebben van 100 mm. De wagen rolt ook op 21 duim grote Hurricane RR-velgen die met Michelin Super Sport banden werden belegd.

Advertentie – lees hieronder verder

G-Power behoudt de biturbo V8-motor van de M5 maar de achtcilinder onderging een heuse hormonenkuur. De tuner puurt ruim 180 pk extra uit het blok en dikt het koppel aan met 295 Nm. Het resultaat laat zich raden want deze M5 is 740 pk sterk en beschikt over 975 Nm aan trekkracht. De oefening tot 100 km/u lukt in 4,3 tellen en na 10,5 seconden haal je 200 km/u. Ook de topsnelheid werd vrijgesteld zodat hij 300 km/u haalt.

Vindt u dit nog redelijk ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon