Tuning

BMW M4 GTS Concept : M4 van superlatieven

Op de recente concours d’élégance van Pebble Beach kon BMW haar passie voor autosport niet verbergen. Naast de concept 3.0 CSL Hommage R waarover we afgelopen dinsdag berichtten, toonde de constructeur ook een bijzonder radicale versie van de M4.  

: Laurent Norro | Gepubliceerd op 20 aug. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze M4 GTS Concept laat geen twijfel bestaan, de M4 GTS is productierijp ! Het ziet er naar uit dat de wagen in de loop van september op het salon van Frankfurt zal worden onthuld.

Vandaag werd het koetswerk van deze BMW in « Frozen Dark Grey Metallic » gelakt met enkele accenten in “Acid Orange”. De wagen beschikt over carbon elementen op de motorkap en we noteren bredere luchtinlaten. Achteraan zit een vaste achterspoiler in carbonvezel en OLED achterlichten. De velgen meten 19 en 20 duim.

Advertentie – lees hieronder verder

BMW lepelt een drieliter zescilinder TwinPower Turbo onder de motorkap. Over die motor laat BMW weten dat ze een waterinjectiesysteem voorzien. Op die manier willen ze het vermogen en de koppelwaarden opkrikken. BMW geeft ook aan dat er een grotere hoofdradiator en bijkomende koelers worden gemonteerd met het oog op circuitgebruik. Er komt ook een andere versnellingsbak en een verbeterde turbolader met een geïntegreerde intercooler die ook over een waterkoeling met elektrische pomp beschikt. Over het exacte vermogen zijn vandaag nog geen data beschikbaar. We moeten dus nog even wachten op de officiële presentatie.

Heeft u een idee hoeveel vermogen deze M4 GTS zal ontwikkelen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon