Tuning

Carlsson CSK55 : Orange Power

Carlsson is bekend omwille van zijn bijzonder vormgegeven Mercedes-tuning. Carlsson gebruikt vandaag zelfs fluokleuren om de jongste creaties een eigen identiteit te geven. Deze CSK55 is gebaseerd op de Mercedes SLK en combineert matgrijs met erg opvallende oranje-toetsen.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 7 jul. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze lievelingskleur van onze Noorderburen vind je ook op het centrale gedeelte van het radiatorrooster. De Mercedes-ster werd immers vervangen door een Carlsson-embleem. Verder zijn ook de luchtinlaten en de spoilerlip fel oranje. Ook de bodykit op de flanken en de laterale luchtinlaten krijgen deze afwerking. Zelfs de beugels achter de hoofdsteunen zijn oranje.

Het volledige interieur werd afgestemd op het koetswerkdesign. Men gebruikt zwart alacantara voor de stoelen en het dashboard. Hier en daar voorziet men al dan niet subtiele oranje elementen. De stiknaden van de vloertapijten blijven discreet maar de grote inzetstukken in de rugleuning of op de deurpanelen zijn minder elegant.

Advertentie – lees hieronder verder

Mechanisch zien we geen veranderingen want de 5.5 liter grote V8-motor blijft onaangeroerd. Met 421 pk en vooral 540 Nm aan trekkracht spurt deze roadster in amper 4,6 seconden naar 100 km/u. Deze prestaties volstaan ruimschoots voor deze compacte tweezitter …

Vindt u deze « flashy » oefening al dan niet geslaagd ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon