Tuning

Mercedes AMG-GT S lonkt naar 600 pk

De Duitse tuner mcchip-dkr voert het vermogen van de prachtige AMG-GT op tot 590 pk. De prestaties gaan er zo weer stevig op vooruit, en ook de C Klasse die gebruik maakt van dezelfde motor werd niet vergeten.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 16 jul. 2015 | Leestijd: 3 min

Afgaande op de vele modellen die aangepast worden, kunnen we ervan uitgaan dat de tuners gek zijn van de Duitse sportwagens en SUV’s. Dat is zeker het geval bij mcchip-dkr dat gevestigd is in de Eifel. Na reeds een oude G Reeks van Mercedes 544 pk bezorgd te hebben, stort het bedrijf zich nu op de sportieve AMG-GT.

Het minste dat we van deze GT kunnen zeggen is dat hij niet tot de categorie van ondergemotoriseerde wagens behoort. Met 462 pk, of zelfs 510 pk in de S-versie, bezorgt de AMG-GT zijn eigenaars al zeker heel wat pret.

Advertentie – lees hieronder verder

Toch zijn er altijd die wat meer willen en daarvoor biedt mcchip-dkr een upgrade pakket Stage 1 aan, dat zowel voor de GT met 462 pk als voor de GT S beschikbaar is. Het vermogen stijgt daarmee stevig tot maar liefst 590 pk, terwijl het koppel toeneemt van 600/650 Nm tot 750 Nm.

Uiteraard gaan de prestaties er ook op vooruit. Deze ingreep laat toe 0,2 sec. te winnen op de sprint van 0 tot 100 km/u, terwijl de topsnelheid stijgt van 304 km/u (310 km/u voor de S) tot 320 km/u. Deze vermogenstoename kost op zowel de AMG GT als de AMG GT S net geen 2 000€. Dat lijkt heel redelijk, gezien de basisprijs van deze bolide: 119 000€.

AMG-GT3 : racemonster gebruikt nog steeds de legendarische AMG-V8 (03-03-15)

Noteer dat deze preparatie eveneens beschikbaar is op de C63 en de C63 S die door dezelfde 4.0 V8 AMG worden aangedreven !

Brengt zo’n speciaal getunede AMG-GT S u aan het dromen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon