Tuning

Seat Leon Cupra ST is sneller dan een Audi RS 4

Als een constructeur een sportief model lanceert, hoef je meestal niet lang te wachten voor de wagen wordt getest op de Nürburgring om het ronderecord te verbeteren. De jongste oefening van dit genre gebeurde met een Seat. Bedoeling was om het ronderecord van de “sportieve gezinswagen” scherper te stellen op de Ring !

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 20 mei 2015 | Leestijd: 2 min

De Spaanse constructeur deed een gooi naar het record met de breakversie van de Leon Cupra, de famueze ST. Deze break beschikt immers over een elektronisch gestuurd differentieel in combinatie met een tweeliter TSI benzinemotor die 280 pk levert. Hij wordt geleverd met een manuele zesversnellingsbak.

Deze Leon Cupra ST wist het record op de Nordschleife te breken met een tijd van 7 minuten 58 seconden. Met deze tijd wordt een andere wagen uit de Volkswagen groep naar de tweede plaats verwezen. De wagen in kwestie is niet van de minste want het gaat om de Audi RS4 Avant. Die laatste beschikt over een 4,2 liter grote V8-motor die 420 pk levert. De Leon Cupra ST was maar liefst 11 seconden sneller dan de Audi, wat een indrukwekkende prestatie is.

Advertentie – lees hieronder verder

Seat reed met de berlineversie van de Leon Cupra een quasi identieke chrono. Op die manier toont de constructeur aan dat het verschil in gewicht en lengte (+ 45 kg en + 27 cm) nauwelijks een invloed heeft op de sportieve prestaties van een compacte gezinswagen.

Bent u onder de indruk van de prestatie van deze Seat Leon Cupra ST ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon