FCC4 Concept: here is Fiat’s upcoming large pick-up!

Op het autosalon van Sao Paulo, heeft Fiat net een studiemodel getoond waarmee de constructeur verschillende paden kan bewandelen. Deze Fiat Concept Car 4 (FCC4 voor de vrienden) wordt voorgesteld als een “vierdeurs coupé met avontuurlijke ambities”. Hij werd in het Latam Fiat Design Center, dat voor de Latijns-Amerikaanse markt werkt, getekend.

De vorm van deze concept doet denken aan de lijnen van de Range Rover Evoque. De achterpartij lijkt dan weer op een pick-up. Zou deze FCC4 voor de constructeur de voorbode zijn van een volgende generatie Strada ? Niet helemaal, want met een lengte van 5 m, een breedte van 1,94 en een hoogte van 1,6 m past hij duidelijk niet in dat segment. Andere bronnen geven aan dat deze concept een idee moet geven over hoe de toekomstige grote pick-up er zal gaan uitzien. Die wordt in de loop van 2016 verwacht en zal in samenwerking met Mitsubishi worden gebouwd.

Uiteraard is het nog niet zeker of de productieversie van deze pick-up de horizontaal geïnspireerde snuit, de hoge gordellijn, het vloeiende dak en vooral de asymmetrische kofferdeuren zal behouden. De achterlichten lijken dan weer sterk op die van een Maserati en ook de erg schuin gemonteerde en lange achterruit oogt bijzonder. Laat ons hopen dat Fiat voor de productieversie op zijn minst de meest charismatische designelementen behoudt. Wat het interieur of de technische aspecten van de wagen betreft, gaf Turijn nog geen informatie vrij. Het goeie nieuws moet ongetwijfeld nog komen ...

Gelooft u in een komst Pick-up model van Fiat op een markt die door de Japanse constructeur wordt gedomineerd ?