Ontdek alles over dit merk

Audi A7

De Audi A7 is de vijfdeurs sportcoupé van het merk met de vier ringen. Hij heeft een uniek ontwerp waarvan het uiterlijk doet denken aan de Audi 100 Coupé S, Audi's paradepaardje in het segment van de sportwagens. De A7 is een combinatie van sportiviteit, luxe en geavanceerde technologie. Hij staat recht tegenover de eveneens succesvolle Mercedes-Benz CLS.

De Audi A7: een prestigieuze vijfdeurs coupé

De Audi A7 bevindt zich ergens tussen de gezinsberline, de A6 en de luxe limousine, de A8. De stijlcodes laten er geen twijfel over bestaan: de A7 is resoluut sportief, zoals blijkt uit de grote achterklep waarmee hij is uitgerust. Audi heeft er echter voor gekozen om een veelzijdig voertuig aan te bieden dat sportief rijgedrag combineert met passagierscomfort.

Het sportieve aspect is uiteraard te danken aan de Quattro -vierwielaandrijving. Maar niet alleen aan de Quattro: de Audi A7 is uitgerust met de beste mechanica, met dubbele koppeling en zeven versnellingen, evenals een middendifferentieel en een perfect uitgebalanceerde vering. Uiteraard biedt Audi geen enkele motor met minder dan 6 cilinders aan voor zijn prestigieuze coupé. Verder variëren de vermogens van 204 tot 300 pk.

Binnenin wordt de hoofdruimte die door de conische daklijn wordt gereduceerd, gecompenseerd door een royale breedte van 1,91 meter. De A7 is geschikt voor vier of zelfs vijf personen. Bovendien is deze sportieve auto perfect voor lange reizen, aangezien de bagageruimte plaats biedt aan 535 liter, en zelfs tot 1363 liter met neergeklapte stoelen. De passagiers genieten van een comfortabele ruimte die door de kwaliteit van de afwerking op gelijke voet staat met zijn voorganger, de Audi A8.

De Audi A7 II: het comfort van een limousine, het plezier van een sportwagen

Zeven jaar na de lancering van de eerste Audi A7, presenteert het merk met de vier ringen zijn tweede generatie aan de pers, een jaar voor de lancering in 2018. Voor deze evolutie behoudt de Audi A7 zijn sportieve genen, maar krijgt hij enkele esthetische details die hem een meer statige en tegelijkertijd meer aerodynamische look geven.

Het zijn voornamelijk de wielkasten die opvallen. Deze maken het nu mogelijk om 21-inch velgen te plaatsen. Verder wordt de verscherpte look onderstreept door de LED Audi matrix HD-technologie. Ook de beroemde Single Frame-grille is iets breder en lager. Maar het kleine extraatje dat de snelheidsliefhebbers zal bekoren is ongetwijfeld de vin, die zich ontvouwt zodra men sneller rijdt dan 120 km/uur.

Onder de motorkap voegt de Audi A7 nog enkele paarden toe aan de cavalerie en rust zijn luxe berline uit met 340 pk. Hij bereikt 100 km/u in 5,3 seconden en is elektronisch beperkt tot 250 km/u.

In de cabine werden alle bestaande geavanceerde technologieën samengebracht. De Audi A7 is uitgerust met de beroemde virtuele cockpit met digitale besturing, waarbij de knoppen vervangen werden door twee digitale panelen die meer dan 400 aanpassingsmogelijkheden en 39 verschillende rijmodi aanbieden.

Kortom, de Audi A7 combineert moeiteloos de comforteigenschappen van een limousine, een sportwagen en een gezinsauto.

Ontdek al de actualiteit

Laatste nieuws Audi A7

Vind vandaag nog uw auto

Audi A7 nieuwe auto's te koop op Gocar.be

Vind vandaag nog uw auto

Audi A7 Tweedehands te koop op Gocar.be

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Audi A7

Onze partners