Actualiteit

Amper 1 kind op 4 correct vastgeklikt in de auto

Volgens VIAS (het voormalige BIVV) zou slechts één kind op vier kleiner dan 1,35 meter correct ingesnoerd zijn in de auto. Dat blijkt uit een onderzoek dat het instituut onder 1.000 kinderen heeft uitgevoerd.

Nicolas Morlet Nicolas Morlet | Gepubliceerd op 21 feb. 2018 | Leestijd: 2 min

Het onderzoek werd in het hele land gedaan en toonde aan dat 23 procent van de kinderen correct vastgemaakt was én in een aangepast stoeltje zat. De helft zat in een goed stoeltje, maar was slecht ingegordeld, terwijl bij 14 procent zowel de gordeldracht als de stoel verkeerd waren. Maar nog erger is dat liefst 13 procent van de kinderen gewoon los in de auto zat.

Meer gedetailleerd bleek dat kinderen het vaakst juist in de auto vastgeklikt worden in Brussel, want daar was dat bij 26 procent het geval, tegenover 24 procent in Wallonië en een schamele 21 procent in Vlaanderen. Grootouders lijken beter voor hun nageslacht te zorgen, want die hadden hun kleinkinderen telkens zonder fout vastgemaakt.

Advertentie – lees hieronder verder

De ouders die hun kinderen niet op de juiste manier vervoeren, lijken zich daar vooral niet van bewust, want 77 procent van hen was ervan overtuigd dat hun uk op een veilige wijze was bevestigd.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon