Actualiteit

Autonome Volvo van Uber rijdt voetganger dood

Uber schort de testritten met zijn vloot autonome auto’s voorlopig op nadat één van de prototypes een dodelijk ongeval heeft veroorzaakt.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 21 mrt. 2018 | Leestijd: 2 min

Het ongeval gebeurde in de stad Tempe (Arizona), waar het Californische bedrijf op grote schaal tests met zelfrijdende auto’s uitvoert. Volgens de plaatselijke media stak een dame van 49 de weg over met haar fiets aan de hand. Ze deed dat niet op een zebrapad en werd geschept door een Volvo XC90 die deel uitmaakt van het Uber-testprogramma. Er zat ook een persoon in de auto, om ongevallen te voorkomen wanneer het systeem zou falen.

Dergelijke incidenten met autonome voertuigen gebeuren relatief vaak, want in Californië werden sinds 2014 al 59 aanrijdingen gemeld. Het is echter de eerste keer dat het om een ongeval met dodelijke afloop gaat. De oorzaak van dit ongeval – dat overigens ’s nachts is gebeurd – is nog niet duidelijk. Uber reageert door het programma met tests op de openbare weg tot nader order stop te zetten.

Advertentie – lees hieronder verder

Door dit ongeval stelt men zich andermaal vragen bij de grenzen van geautomatiseerde voertuigen. Onderzoek zal echter moeten uitwijzen of de oorzaak van het ongeval ligt bij het falen van het systeem.

Hebt u vertrouwen in een 100% autonome auto?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon