Actualiteit

Belgische wegcode wordt volledig herzien

Volgens het Franstalige dagblad DH zal de Belgische wegcode volledig worden herzien zodat ze beter aansluit bij ons huidige verkeer.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 16 mei 2018 | Leestijd: 2 min

Bij de voorstellen zien we enkele nieuwe verkeersborden zoals een bord dat waarschuwt wanneer de bestuurder een zone inrijdt waar mist voorkomt. Dergelijke signalisatie zal niet vast worden gemonteerd langs de weg. Het zal gaan om variabele borden waarop men diverse boodschappen kan projecteren.

Bij de talrijke voorstellen zit ook een bord dat waarschuwt voor spoorvorming in het wegdek. Laat ons hopen dat dergelijke borden niet ‘by defaut’ worden geplaatst in afwachting van herstellingswerken aan de betreffende weg.

Advertentie – lees hieronder verder

Over het voorstel voor de nieuwe verkeerswet zou nog voor het einde van dit jaar gestemd moeten worden. De nieuwe wegcode zou overigens ten vroegste op 1 januari 2021 in voege treden. Voor het zover is, zal de verkeerssituatie ongetwijfeld nog verder geëvolueerd zijn.

Even ter herinnering : een nieuw Koninklijk Besluit staat vanaf 1 mei 2018 bredere testprogramma’s toe voor autonoom rijdende auto’s op het Belgische wegennet.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon