Actualiteit

Citroën : wereldpremière en nieuw merk op het salon

Het Autosalon van Brussel is voor Citroën een uitgelezen kans om een wereldpremière te brengen. Bovendien is DS voortaan een volwaardig merk en meteen ook een echte premiumspeler is geworden.

| Gepubliceerd op 20 jan. 2015 | Leestijd: 2 min

De wereldpremière op zich is zeker geen totaal nieuw model. Het gaat om de C4 die een tussentijds facelift ondergaat. Langs de buitenkant blijven de veranderingen beperkt tot een stel aangepaste koplampen, die werden uitgerust met een lijntje witte leds tegen een donkere achtergrond. Achteraan is de vernieuwing niet ingrijpender. Ook hier werden de achterlichten bijgewerkt en krijgen ze een 3D-effect, wat we eerder al op de DS3 zagen. Het interieur beschikt voortaan over een riant aanraakscherm en optioneel wordt een keyless startsysteem gemonteerd. Qua motorisaties valt er weinig nieuws te melden. De C4 krijgt tevens ook de 1.6 BlueHDi van 100 pk onder de motorkap. Die verbruikt gemiddeld 3,3 l/100 km en zal daarom wellicht de meest interessante motorisatie worden.

Op de DS-stand zullen vooral de DS Divine concept car en zijn diverse afgeleiden de show stelen. Deze designstudie is de voorbode van wat we bij eerste DS van de XXIste eeuw mogen verwachten. We weten nu al dat dit een concurrent moet worden voor de Audi A3, de BMW 1-Reeks en de Mercedes A-Klasse. In afwachting van dat nieuwe model, verkoopt DS vandaag de recent aangepaste en smaragdgroene DS3.

Advertentie – lees hieronder verder

Voelt u meer voor Citroën of voor DS ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon