Actualiteit

De Audi A1 is bijna productierijp

Als we deze nieuwe beelden van de nog nauwelijks gecamoufleerde Audi A1 van de tweede generatie bekijken, zien we duidelijk dat de ontwikkeling bijna is afgerond.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 2 mei 2018 | Leestijd: 2 min

Misschien had u het al vernomen, maar de Audi A1 zal niet langer bij ons – in Vorst – worden gebouwd. Hij zal het MQB A0-platform delen met de Seat Ibiza en de VW Polo. Dat verklaart ook de grotere afmetingen van deze tweede generatie Audi A1. Om dezelfde reden wordt de driedeursversie uit de catalogus geschrapt.

Advertentie – lees hieronder verder

Als we de beelden van de wagen – die bijna volledig is ontdaan van camouflage – analyseren, wordt duidelijk dat het design danig is geëvolueerd. Het imposante Singleframe-radiatorrooster valt op en we zien zelfs enkele details die van de Audi Q2 lijken te komen. Zo ruimt de derde laterale zijruit achteraan plaats voor een veel bredere C-stijl.

De A1 zal nog steeds 3- en 4-cilindermotoren onder de motorkap krijgen en het gaat om de meest recente exemplaren uit het gamma van de VW-groep. De A1 zal mogelijk in oktober op het autosalon van Parijs (Mondial) worden onthuld.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon