Actualiteit

Dit is de ideale vrouwenauto

Wie zei ook alweer dat dames niet van mooie wagens houden? Wij in elk geval niet. Sinds 2008 organiseren een twintigtal vrouwelijke journalistes die uit ruim vijftien landen komen een auto die hun hart sneller doet slaan. Ze noemen het de “vrouwenauto van het jaar”. Elk jaar komt er één wagen uit de bus, al voorzien ze ook prijzen per categorie. Bij het toekennen van deze prestigieuze titel houden ze rekening met verschillende criteria. Zo houden ze onder meer rekening met het design, het concept, de reacties die hij uitlokt, de “wow”-factor (de reactie bij de eerste aanblik), het sexappeal, het plaatsaanbod, praktische aspecten, comfort aan het stuur en uiteraard de technische prestaties. Zo ging de titel de voorbije jaren naar de Jaguar XF, de Range Rover Evoque en de Audi A3.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 18 mrt. 2015 | Leestijd: 2 min

De winnaar van de editie 2015 is de nieuwe Mercedes S-Klasse ! De leden van de jury waren vooral onder de indruk van het luxueuze interieur en de veiligheidstechnologieën aan boord van de wagen, die toch een sportieve inborst had.

In de andere categorieën zagen we de Audi S3 die als meest sportieve wagen uit de bus kwam en de Honda Jazz werd gekroond tot meest economische wagen. De Tesla Model S bleek het meest ecologisch en de Range Rover Sport werd genomineerd als ideale SUV. Over één wagen heerst dit jaar blijkbaar in alle verkiezingen consensus want de prijs voor de “droomwagen” ging andermaal naar de Jaguar F-Type coupé.

Advertentie – lees hieronder verder

Bent u het eens met de laureaten van de vrouwelijke juryleden ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon