Actualiteit

Facelift en ST-uitvoering voor de Ford Edge (+VIDEO)

Het Salon van Brussel draait intussen op volle toeren, maar maandag opent eveneens het Salon van Detroit zijn deuren. Bij de primeurs daar zit ook de restyling van de Ford Edge, samen met een onuitgegeven sportieve ST-variant.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 12 jan. 2018 | Leestijd: 2 min

De naar Europese normen zeer imposante Edge ondergaat een restyling die hem fijnere trekken oplevert, met onder meer strakkere lichtblokken vooraan die hem ook meer karakter bezorgen. Achteraan maakt de lichtstrook plaats voor een zwarte inleg tussen de lichten, die eveneens werden hertekend.

De uitrusting werd verder uitgebreid met de klassieke technologie in dit segment (rijstrookbewaking gekoppeld aan een cruise control…) en minder gebruikelijk items zoals de Post Collision Braking, die een tweede botsing voorkomt, of Evasive Steering, dat handig is bij uitwijkmanoeuvres. Het multimediasysteem kan voortaan ook met een B&O Play audiosysteem uitgerust worden.

Advertentie – lees hieronder verder

Naast deze facelift wordt het gamma ook verrijkt met een sportieve ST-variant. Die wordt aangedreven door een V6 2.7l Ecoboost met 335 pk en 515 Nm, in combinatie met een 8-trapsautomaat en vierwielaandrijving. Jammer genoeg komt deze uitvoering niet naar onze contreien.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon