Actualiteit

FerrariLand, Barcelone 2016

Ook Europa krijgt weldra zijn Ferrari attractiepark dat tegen eind 2016 zijn deuren zal openen. De eerstesteenlegging van deze site vond plaats begin mei en was meer dan symbolisch aangezien het om een steen ging van het huis van Enzo Ferrari in Maranello !

Stéphane Lémeret Stéphane Lémeret | Gepubliceerd op 16 jun. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze wereld van Ferrari zal geïntegreerd worden in het attractiepark PortAventura Resort dat zich op een uurtje rijden van Barcelona bevindt. Volgens de officiële berichtgeving zal dit afgescheiden gedeelte van het park zich over meer dan 7,5 hectare uitstrekken en “attracties van wereldklasse bieden speciaal voor gezinnen, terwijl ook de nodige adralinekicks voor F1-fans worden voorzien.”

Dit park in de stijl van «Ferrari World» in Abu Dhabi brengt tal van kopieën van bekende gebouwen uit Maranello die verwijzen naar het Italiaanse genie, hightech rijsimulators, maar ook andere attracties die groot en klein zullen weten te animeren. Nu reeds wordt gewag gemaakt van een 112 meter hoger toren waar door een val de acceleratie van een Formule 1 wordt nagebootst, die van 0 tot 180 km/u in amper 5 seconden sprint. Dat stemt overeen met een versnelling van 1,35G! Dit geeft de durvers meteen een idee van wat Sebastian Vettel en zijn kompanen op de circuits ondergaan.

Advertentie – lees hieronder verder

En gaat u dit attractiepark dat geheel aan Ferrari is gewijd bezoeken?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon