Franse minister van milieu bezit 6 auto’s

Nicolas Hulot is de minister in Frankrijk die verantwoordelijk is voor de ecologische omschakeling in het land. Hij maakte zopas zijn rijdend patrimonium bekend. Hij bezit een BMW i3 en een elektrische scooter. Verder bezit hij een Land Rover, een Peugeot Boxer, een Volkswagen, een Citroën 2PK, nog een andere Citroën én een BMW motorfiets.

Deze verklaringen zorgden in Frankrijk voor een heuse polemiek want Nicolas Hulot moest zich verantwoorden in de zondagskrant. “Ik rij voor 95% elektrisch”, verzekerde de man, verwijzend naar de BMW i3 en de elektrische BMW-scooter. De Land Rover kocht hij in 1998 voor € 1.000 en staat op Corsica, waar hij een huis bezit op een hoogte van 1.000 meter. De Peugeot Boxer wordt gebruikt om zijn paarden te transporteren in Bretagne.

De 2PK wordt door zijn dochter gebruikt, terwijl de Volkswagen – met een waarde van € 50.000 de wagen van zijn vrouw is. Het is niet bekend over welk model of over welke motorisatie het gaat. Los van deze voertuigen, bezit de voormalige televisiepresentator ook nog een Vaillant-boot.