Actualiteit

Golf GTE : een uitzonderlijke VW op het salon van Brussel

Op het salon van Brussel is de Golf GTE een van de vedetten van de Volkswagen-stand. Hij werd vorig jaar op het salon van Genève onthuld en het is meteen de eerste plug-in hybrid voor de Duitse constructeur. Deze Golf zal vanaf maart in de showroom staan maar kan vanaf vandaag worden besteld. Met deze bijzondere Golf mikt Volkswagen zowel op particuliere klanten als op vlootbeheerders. Die laatsten hebben immers hun rekenmachine steeds in de aanslag.

| Gepubliceerd op 15 jan. 2015 | Leestijd: 2 min

Onder de motorkap van deze Golf, lepelt Volkswagen een viercilinder TSI met een longinhoud van 1,4 liter die 150 pk ontwikkelt. Die wordt aan een 102 pk krachtige elektromotor gekoppeld. Het gecumuleerde systeemvermogen bedraagt 204 pk wanneer beide motoren samenwerken. Dit potentieel verschaft de Golf bijzonder fraaie prestaties. De oefening van 0 tot 100 km/u klokt hij af in 7,6 seconden en hij haalt een top van 222 km/u.

Met een dergelijke wagen hebben we uiteraard vooral interesse voor de verbruikscijfers. De constructeur geeft aan dat je 50 km zuiver elektrisch kan rijden en dat het normverbruik amper 1,5 liter benzine per 100 km bedraagt (35 g CO2/km). Dergelijke cijfers doen zelfs de zuinigste diesels verbleken. Als je weet dat de gemiddelde Europese bestuurder amper 30 km per dag aflegt, kan je je afvragen of dit niet de ultieme elektrische auto is.

Advertentie – lees hieronder verder

Gelooft u dat deze “plug-in hybride” technologie in de toekomst een alternatief wordt voor de vermaarde Volkswagen TDI’s ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon