Actualiteit

Grote berline zal Citroën C5 en C6 vervangen

Hoewel de Citroën C5 en de C6 inmiddels uit de catalogi zijn geschrapt, werkt de constructeur aan een nieuw berlinemodel. De wagen is bedoeld voor de Chinese markt en is geïnspireerd op de CXperience conceptwagen.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 23 jan. 2018 | Leestijd: 2 min

Qua afmetingen zal die dichter bij de C6 dan bij de C5 staan. Linda Jackson, CEO van Citroën zei in een interview met Autocar dat het voor een constructeur belangrijk is om een topberline in het gamma te hebben. Met een dergelijk groot model bouw je ook geloofwaardigheid op én het speelt perfect in op de noden van de Chinese markt.

Op vlak van design – en dan vooral interieurdesign – komt de inspiratie van de CXperience conceptwagen. Volgens Linda Jackson “staat die concept model voor de productieversie en men ziet ook een vernieuwend interieur dat duidelijk afstand neemt van de traditionele materialen zoals leer, chroom en houtinleg”.

Advertentie – lees hieronder verder

Over een lanceringsdatum werd met geen woord gerept, maar we nemen aan dat de presentatie voor 2019 of 2020 staat gepland. Op die manier heeft het neefje van dit model – en dan hebben we het over de nieuwe Peugeot 508 – dit jaar vrij spel.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon