Actualiteit

Komt er binnenkort een Europese kilometerbelasting?

Het Europese parlement heeft enkele dagen geleden een tekst goedgekeurd over een Europese rijtaks die gebaseerd is op de emissie van vervuilende stoffen door de betreffende auto’s. Deze nieuwe belasting zal supplementair zijn aan de belasting die we nu al betalen!

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 13 jun. 2018 | Leestijd: 2 min

De tekst waarvan sprake is van de hand van Christine Revault d’Allonnes-Bonnefoy, Europees kamerlid  (Frankrijk) voor de socialistische partij. Het gaat om een Europese kilometerheffing  volgens het principe van ‘de vervuiler betaalt’. Ze zou worden toegepast op 130.000 kilometer snelweg.

Deze uniforme tol wordt berekend in functie van de Euronorm van het voertuig en de gebruikte brandstof. Volgens de eerste schattingen zou een snelwegrit van 450 km met een EURO 6 diesel 2,7 euro kosten. Voor een EURO 3 diesel loopt dat op tot 4,05 euro. Een benzinemotor conform EURO 6 betaalt 1,80 euro, zelfs elektrisch auto’s ontsnappen niet aan de belasting, want ook zij betalen 0,5 euro. Nog volgens de Franse volksvertegenwoordiger, zouden de prijzen stijgen naarmate een traject  drukker wordt bereden en in functie van de spitsgevoelige periode van de dag.

Advertentie – lees hieronder verder

In elk geval krijgen de lidstaten het laatste woord of ze de taks al dan niet invoeren en de manier waarop ze het systeem willen implementeren. Dit wordt een bijkomende belasting, bovenop de reeds bestaande nationale autofiscaliteit en (snel)wegentol!

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon