Actualiteit

La Ford Ka+: facelift en cross-over

Op het autosalon van Genève wordt de facelift van de Ford Ka+ getoond. Het ziet er naar uit dat het model minder discreet zal worden en men voegt een crossover-versie en een dieselmotor aan het gamma toe.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 6 feb. 2018 | Leestijd: 2 min

De veranderingen aan deze kleine Ford merk je vooral ter hoogte van het radiatorrooster, dat voortaan feller lijkt op dat van de grotere Ford-modellen. Ook de bumpers van het stadswagentje werden vernieuwd. Er komt ook een Active-versie die de KA+ een iets avontuurlijker voorkomen geeft. Langs de flanken zien we bredere spatbordbeschermers, het onderstel werd 2,3 cm verhoogd en er komen dakrails.

Ook het interieur gaat erop vooruit, want de KA+ erft het zwevende scherm op het dashboard van de Fiesta. Het gaat om een aanraakscherm van 6,5 inch waarop je het uitstekende en hedendaagse SYNC3 infotainmentsysteem kan bedienen. Ook de uitrusting werd verbeterd, want men kan de wagen voortaan bestellen met een regen- en een lichtsensor, verwarmde stoelen en – voorruit en er komt een startknop.

Advertentie – lees hieronder verder

De meest opvallende verandering is de dieselmotor die aan het gamma werd toegevoegd. Het gaat om een 1.5 TDCI van 96 pk en 215 Nm. Benzinerijders worden nog steeds bediend met de 1.2 l die 70 of 85 pk levert. Deze motor krijgt ook 10 % extra trekkracht.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon