Actualiteit

Meer rijbereik voor Nissans elektrische bestelwagen

Met de tweede generatie Leaf in de aanslag, heeft Nissan de elektrische bestelwagen NV-200 geupdate.De belangrijkste vernieuwing: een grotere batterij die het rijbereik gevoelig opkrikt.

Belga | Gepubliceerd op 29 jan. 2018 | Leestijd: 2 min

Tot nu toe werd de elektrisch aangedreven versie van de NV-200 gevoed door een batterij met een capaciteit van 24 kWh. Dit was de accu die ook in de standaardversie van de eerste generatie van de Nissan Leaf werd gemonteerd. Vanaf begin volgend jaar is de vernieuwde versie van de e-NV200 ook beschikbaar met een batterij waarvan de capaciteit werd opgetrokken tot 40 kWh.

Het interessante is dat vooral de energetische dichtheid toenam, want in dezelfde behuizing kan men meer capaciteit opslaan. Op die manier kan men de laadruimte vrijwaren. Met deze ingreep kan men het rijbereik met 60 procent optrekken, want volgens de NEDC-meetcyclus komt de bestelwagen tot 280 km ver. Deze cijfer zijn onder voorbehoud, want de homologatie moet nog gebeuren. De bestelwagenversie kan 740 kg torsen, maar Nissan levert eveneens een personenwagenversie met 7 zitplaatsen.

Advertentie – lees hieronder verder

Lees ook:

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon