Actualiteit

Motor van het Jaar: Dit zijn de winnaars

Naar jaarlijkse traditie zijn de winnaars van de International Engine of the Year verkiezing bekend. Hier worden de beste motoren beloond en ze worden in verschillende categorieën opgedeeld.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 7 jun. 2018 | Leestijd: 2 min

Ook dit jaar doen driecilindermotoren het uitstekend, want ze zwaaien de plak in het kleinere segment. De 999 cc motor van Volkswagen doet het net iets beter dan de 1.0 Ecoboost van Ford in de categorie “kleiner dan 1.000 cc”. In het segment van “1.0 l tot 1.4 l” is het de 1.2 Puretech-motor van PSA die wint, en dat al voor het vierde opeenvolgende jaar. In de klasse met grotere motoren “1.4 l tot 1.8 l” bleek de 1.5 liter motor van de … BMW i8 de beste.

Porsche wint in de klasse van “1.8 l tot 2.0 l” (met de 2.0 l van de Cayman en de Boxster) en bij de “2.5 l tot 3.0 l motoren) met de 3.0 V6.  Audi is de beste in de categorie van “2.5 l tot 3.0 l” met de vijfcilindermotor. In de klasse “boven 4.0 liter”  komt Ferrari als beste uit de bus met de 6.5 liter V12. Deze motor kreeg bovendien de titel “beste nieuwe motor”. Het is weinig verrassend dat Tesla wint in het segment van de elektrische modellen en bij de “groene motorisaties”.

Advertentie – lees hieronder verder

Ferrari scoorde verder met de 3.9 l bi-turbo V8  in de categorie “3.0 l tot 4.0 l” en diezelfde V8 werd eveneens bekroond als « Performance Engine of the Year ».

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon