Actualiteit

PepsiCo plaatst recordbestelling Tesla-vrachtwagens

De Tesla-vrachtwagen is nog maar net gelanceerd en deed al heel wat inkt vloeien. Hij lijkt erin te zullen slagen de elektrische mobiliteit in de transportwereld te introduceren, net zoals dat met het Model S gebeurde in de autosector. Verscheidene grote namen tekenden namelijk al een bestelbon, zoals PepsiCo dat meteen 100 vrachtwagens bestelde!

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 14 dec. 2017 | Leestijd: 1 min

De Tesla Semi’s die de dranken- en voedingsgigant, die bij ons vooral bekend is voor zijn merken Pepsi, Lay’s, Lipton of Tropicana, bestelde, kaderen in een ambitieus plan van het bedrijf om zijn broeikasgassen met 20% te reduceren.

Met dit order neemt PepsiCo alleen meer dan een derde van de 267 reeds verkochte Tesla Semi’s voor zijn rekening, naast andere grote namen als Wal-Mart, Anheuser-Busch of DHL.

Advertentie – lees hieronder verder

Nu is het nog enkel afwachten of Tesla zijn beloften kan waarmaken die het deed bij de voorstelling van dit model: een rijbereik van 804 km met een volle batterij, die vervolgens in 30 minuten voor 80% (of 643 km) kan worden bijgeladen aan het «hypercharger» netwerk.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon