Actualiteit

Porsche Macan : wachttijden langer dan 6 maanden

De compacte SUV van Porsche kent op nagenoeg alle markten een ongelooflijk succes. Het directiecomité is in de wolken maar kijkt meteen ook aan tegen een aanzienlijke leveringstermijn. Dat schiet bij sommige Porsche-klanten in het verkeerde keelgat.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 29 jan. 2015 | Leestijd: 2 min

Vooral in de Verenigde Staten blijkt die langer leveringstermijn een probleem. Joe Lawrence, een van de voornaamste verantwoordelijken van Porsche Cars North America, gaf zopas toe dat hij op zoek is naar een manier om meer Macan-modellen naar Amerika te sturen om te kunnen voldoen aan de grote vraag.

In een gespecialiseerd magazine verklaarde de man het als volgt : “Naar aanleiding van het succes dat de Macan bij ons kent, hebben we aan de fabriek gevraagd om de productie te verhogen. Jammer genoeg zijn ook daar beperkingen. We hebben dus geen andere keuze dan onze klanten te vragen om geduld te hebben. Dat is niet evident want we willen deze kopers in geen geval verliezen !”. Met de lancering van de Macan diesel in de VS (eind vorig jaar) ziet het er niet naar uit dat de situatie snel zal veranderen.

Advertentie – lees hieronder verder

Het succes van de Macan zal er hoe dan ook voor zorgen dat Porsche jaarlijks meer dan 50.000 voertuigen zal verkopen op Amerikaanse bodem. Dat volume was het objectief dat Porsche tegen 2018 voor ogen had. De constructeur zit dus meer dan ooit op schema. Binnen enkele maanden zullen de langere levertijden slechts een vage herinnering zijn als het merk de jaarcijfers publiceert.

Had u gedacht dat de Porsche Macan een dergelijk succesnummer zou worden ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon