Actualiteit

Salon : Peugeot 308 toont zijn klauwen in Brussel

Als u van natuur uit een beetje verstrooid bent, loopt u zeker het risico de nieuwtjes bij Peugeot te missen. Al dient het gezegd dat ze perfect opgaan in het huidige aanbod. De nieuwe 308 GT en de recent opgefriste 508 zijn daarvan de beste voorbeelden.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 22 jan. 2015 | Leestijd: 2 min

Het 308-gamma wordt verrijkt met sportieve versies die de naam GT kregen. Dankzij deze varianten, die zowel op de vijfdeursberline als de SW break verschijnen, trekt de 308 eindelijk een sportieve outfit aan. Deze Peugeots hebben recht op hertekende bumpers, 18-duimsvelgen en een dubbele uitlaat. Deze sportieve behandeling komt ook tot uiting in het interieur met de zetelbekleding en de uitvoering van het dashboard. Om de nodige pit te verzekeren monteert Peugeot het benzineblok 1.6 THP goed voor 205 pk (285 Nm) gekoppeld aan een manuele zesversnellingsbak of de 2.0 Diesel BlueHDI met 180 pk (400 Nm) in combinatie met een automaat met zes verhoudingen.

De andere vedette op de stand is de bijgewerkte 508. Dit model is beschikbaar als berline en break en verwelkomt onder de motorkap de 2.0 Diesel BlueHDI met 180 pk gekoppeld aan de nieuwe automaat EAT6. Verder is er nog de Hybrid4 die nog steeds beroep doet op de 2.0 l HDi turbodiesel met 163 pk in combinatie met een 37 pk sterke elektromotor die de achterwielen aandrijft. Tenslotte maakt ook de 508 berline GT Line met koetswerkkit, specifieke logo’s en een dubbele uitlaat zijn opwachting.

Advertentie – lees hieronder verder

En wat is uw favoriete model tussen de huidige Peugeots?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon