Actualiteit

Salon van Brussel : BMW toont veel nieuws

Op het salon van Brussel toont BMW op z’n Amerikaans tal van nieuwigheden. Het merk met de propeller zet in één klap twee nieuwe modellen onder de spots. En dan hebben we het over de sportieve X5 en X6 M. Verder is er de 6-Reeks die recent een nieuwe snuit heeft gekregen en ook de 2-Reeks cabrio moet onze honger naar de lente aanscherpen.

| Gepubliceerd op 18 jan. 2015 | Leestijd: 2 min

Precies die laatste versie wil de constructeur in Brussel naar voor schuiven. Van die wagen kennen we al de technische details omdat hij volledig werd afgeleid van zijn coupébroertje. Over het cabrioluik is er wel nieuws. De elektrisch bediende kap kan je tot een snelheid van 50 km/u bedienen en de ganse procedure om de wagen te openen of te sluiten verloopt in amper 20 seconden. Afhankelijk of het dak open of gesloten is, beschik je over een koffervolume van 280 of van 335 liter. Deze BMW wordt geleverd met drie verschillende benzinemotoren met een vermogen tussen de 184 en de 326 pk. Er is ook een dieselblok, goed voor 190 pk.

De techneuten onder ons zullen meer interesse hebben voor de X5 eDrive. Die SUV heeft onder de motorkap een tweeliter viercilinder turbomotor op benzine die ondersteund wordt door een elektromotor. Het systeemvermogen van deze tandem bedraagt 245 pk en het levert 450 Nm aan trekkracht. Deze Concept X5 eDrive haalt volgens de constructeur een zuiver elektrische topsnelheid van 120 km/u. Het normverbruik bedraagt 3,8 l/100 km, wat erg interessant is voor een SUV.

Advertentie – lees hieronder verder

Welk BMW-model vindt u vandaag het interessantst ?

 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon