Actualiteit

Spyker is niet langer failliet, de B6 Venator komt eraan

In december kondigden we met spijt de faling van Spyker aan. Destijds liet Victor Muller, de grote baas van het merk, horen dat hij niet bij de pakken ging blijven zitten. Hij protesteerde tegen deze beslissing en het gerecht gaf hem nu ook gelijk. Het faillissement werd ongedaan gemaakt.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 3 feb. 2015 | Leestijd: 2 min

Vandaag bevindt de constructeur zich in een situatie waarin hij wordt beschermd tegen zijn schuldeisers en krijgt hij de kans om zich te herpakken. Hij kreeg een aanzienlijke lening en daarmee wil hij de B6 Venator afwerken die al in 2013 op het salon van Genève te zien was. Hij heeft ook concrete planen om een elektrische sportwagen te commercialiseren die in samenwerking met een vliegtuigbouwer zal worden gemaakt.

Op dit ogenblik weten we nog niet veel over dit project maar over de B6 Venator is al wel heel wat bekend. Deze bolide moet een waardige opvolger worden voor de C8 Aileron.

Advertentie – lees hieronder verder

Net zoals bij zijn voorganger, zal de B6 Venator een motor krijgen centraal achterin. De grote luchtinlaat vooraan in combinatie met het smalle radiator, de luchtinlaten bovenaan de vleugels, de achteruitkijkspiegels met dubbele steunen en het 100 % vintage interieur zijn een knipoog naar zijn voorganger. Het onderstel zal volledig van aluminium zijn en de wagen krijgt een carbon koetswerk. De motor is niet langer een V8 van Audi-origine maar wel een V6, goed voor 375 pk in combinatie met een zestrapsautomaat. Deze bolide moet ook goedkoper worden zodat men het productievolume kan vergroten.

Bent u bereid om ongeveer 125.000 euro te investeren in deze Spyker ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon