Actualiteit

Toyota gaat snelle hybrides lanceren

Toyota wil in de toekomst op de Europese markt twee types hybride motorisaties aanbieden voor zijn belangrijkste modellen. Zo wil de Japanse constructeur voortaan een rationele maar ook een meer dynamische hybrideversie aanbieden.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 19 sep. 2017 | Leestijd: 2 min

Johan Van Zyl, voorzitter en CEO van Toyota Motor Europe kondigde op het autosalon van Frankfurt aan dat Toyota in de toekomst zijn klanten zal laten kiezen tussen twee types hybride aandrijfsystemen op de belangrijkste modellen.

Net zoals het actuele gamma zal de eerste versie de klemtoon leggen op een laag verbruik en efficiëntie. De tweede optie is nieuw en biedt naast lage verbruikswaarden ook extra vermogen zodat men – dixit Toyota – “een kwalitatief hoogstaander product met een dynamischer karakter” kan aanbieden. Laat ons hopen dat de E-CVT overbrenging mee evolueert.

Advertentie – lees hieronder verder

Lexus biedt vandaag al een vergelijkbare keuze op vlak van hybride motorisaties. Men kan de GS immers bestellen als 300h én als 450h. Die laatste is duidelijk sportiever omwille van de zescilindermotor.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon