Actualiteit

Volgende generatie VW Golf R zal 400 pk leveren

De topmotorisatie van de 8ste generatie Volkswagen Golf zal 400 pk leveren, tenminste als we de geruchten mogen geloven. Dat zou een gigantische stap zijn vergeleken met de 310 pk van de actuele versie.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 4 jun. 2018 | Leestijd: 2 min

Met een vermogen van 400 pk zou de toekomstige Golf R op het niveau komen van de volgende generatie Audi RS3 en de Mercedes A45 AMG. Het belooft een mooi gevecht te worden in het segment van de hyper sportieve compacte modellen.

De informatie komt van Autoexpress en moet vooralsnog met een korrel zout worden genomen. In 2015 werd immers ook al een Golf met 400 pk aangekondigd, die zou worden afgeleid van de Golf R400 concept, maar ook die krachtige Golf heeft het productiestadium nooit gehaald.

Advertentie – lees hieronder verder

Het zou evenwel kunnen dat er in 2019 een dergelijke versie komt. Jürgen Stackmann, verkoop- en marketingverantwoordelijke bij Volkswagen, gaf al eerder aan dat men met een R-versie veel verder wil gaan dan een rationele auto aan te bieden. Feit is, dat niemand op een compacte berline met 400 pk zit te wachten, dus men kan zich terecht afvragen of dit zinvol is?  Anderzijds is dit precies de roeping van een R-versie.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon