Actualiteit

Wedstrijden Rode Duivels en verkeersveiligheid gaan niet goed samen

Het Vias-instituut (voormalig BIVV) heeft de resultaten van een studie bekendgemaakt die de kalender van de dagen waarop de Rode Duivels spelen naast die van de ongevallenstatistieken legt.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 17 mei 2018 | Leestijd: 2 min

Nu de Wereldbeker voetbal er zit aan te komen, wil het Vias-instituut een beroep doen op ieders verantwoordelijkheidszin. Tijdens de Euro 2016 vielen er immers tal van ongevallen te betreuren na de matchen van de Rode Duivels. Het aantal ongevallen steeg dan met 80% in vergelijking met een gewone dag. Vias wijst vooral alcohol aan als voornaamste oorzaak.

Advertentie – lees hieronder verder

Volgens de laatste peiling geeft 87% van de ondervraagde personen aan geen alcohol te drinken of zich te beperken tot maximum 3 glazen tijdens de matchen van de duivels  gedurende de Wereldbeker. 13% geeft toe op zijn minst 4 glazen te zullen drinken bij deze gelegenheid en 4% zal zelfs meer dan 8 glazen drinken. Wanneer de Belgen winnen, voorziet 10% van de respondenten meer te drinken dan bij een nederlaag.

Ongeveer 1 Belg op 4 (nauwelijks 23%) voorziet een Bob om naar een match van de Duivels te gaan kijken. Het instituut vraagt dat alle supporters, die zich moeten verplaatsen om naar een match te gaan kijken, om een Bob te zoeken of om alternatieven te gebruiken wanneer ze gedronken hebben.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon