Actualiteit

Article image

BMW X7: Range Rover in het vizier!

Weldra zal de X7 het SUV-gamma van BMW bovenaan afronden. De productie van dit model wordt momenteel voorbereid in de fabriek van Spartanburg in het Amerikaanse South Carolina en intussen vinden ook de laatste testsessies plaats. Dit gebeurt in zeer gevarieerde omstandigheden om niets over het hoofd te zien of aan het toeval over te laten.

Article image

En de dodelijkste plaats in een auto is…

Veel mensen menen dat de passagier vooraan het meest kans maakt om te sterven bij een auto-ongeval, maar is dat wel zo? Volgens vakorganisatie VIAS niet…

Article image

Mini-Bronco op basis van Ford Focus

Afgelopen lente gaf Ford officieel te kennen dat de Bronco terug in productie zal gaan én dat er eveneens een “mini-Bronco” op stapel staat. Waar laatstgenoemde zijn genen vandaag haalt, weten we sinds vandaag.

Article image

De 10 miljoenste Ford Mustang is een feit

De Ford Mustang heeft zopas een bijzondere kaap overschreden. Gisteren kwam het 10 miljoenste exemplaar uit de Ford-fabriek in Michigan gerold en daarmee bevestigt de Mustang zijn positie als populairste sportwagen.

Article image

Jeep trekt ten oorlog tegen Mahindra

Nog nooit van Mahindra gehoord? Dat Indiase auto- en motorfietsmerk wil een 4×4 op de Amerikaanse markt lanceren maar dat dik tegen de zin van FCA. De Mahindra Roxor heeft namelijk verdacht veel weg van de iconische Jeep Willys.

Article image

Erfgenamen Steve McQueen vallen Ferrari aan

Filmlegende Steve McQueen mag dan al 40 jaar dood zijn, zijn naam gebruik je maar best niet voor commercieel gebruik zonder het eerst aan ‘s mans nakomelingen te vragen. Ferrari deed het en wordt nu aangeklaagd.

Article image

Audi wil van zichtbare uitlaten af

De uitlaat of toch de einddempers bepalen mee de stijl van een auto. Op sportieve modellen heb je vaak uit de kluiten gewassen exemplaren, op elektrische wagens geen enkele. Ook bij Audi willen ze de zichtbare uitlaat doen uitsterven.

Article image

Hyundai belooft auto’s die “sexyer zijn dan Alfa’s”

“Hyundai’s van de toekomst zullen er erg begeerlijk uitzien”, aldus SangYup Lee, vicepresident van het merk. “Onze automodellen moeten sexyer zijn dan Alfa Romeo’s”…

Article image

Lynk & Co 03: Chinese Zweed met Belgische makers

Na de cross-overs krijgen we nu ook eindelijk de berline van het Chinese automerk Lynk & Co te zien. Hoewel, Chinees, de nieuwe 03 is onderhuids een Volvo en het model zal net als de rest van het gamma in ons eigenste Gent worden gebouwd.

Article image

Jaguar levert I-Pace taxi’s in München

Jaguar is er alweer in geslaagd om de elektrische I-Pace SUV onder de aandacht te brengen van concurrerende merken zoals BMW, Audi en Mercedes. Recht onder hun Duitse neus leverde de Britse autobouwer tien I-Paces aan het grootste taxibedrijf van München.

Article image

Ferrari heeft weer Targa-plannen

Heeft Ferrari plannen voor een nieuwe Targa in het gamma? Da’s toch wat de recente bevindingen van onze collega’s van Autoguide.com doen uitschijnen.

Article image

Arrivederci! Fiat Punto op pensioen gestuurd

De Fiat Punto is niet meer. Het allerlaatste exemplaar heeft de fabriek in Melfi verlaten en voor de Italianen is dat het einde van een langlopend hoofdstuk.

Article image

Wachten op de volgende Nissan GT-R…

De Nissan GT-R is een decennium oud, een senior in autojaren. Het wordt dus stilaan tijd voor een opvolger. Maar voor dat grote moment er aankomt, zullen we natuurlijk eerst oog in oog met een conceptcar komen te staan.

Article image

Prins Harry wil van zijn Audi af

Royalty-liefhebbers opgelet, want Prins Harry verkoopt zijn RS6 Avant. Voor niet-kenners: da’s geen doordeweekse Audi break…

Article image

Hyundai legt “Styx” vast voor nieuw automodel

Als een autoconstructeur een nieuw model of zelfs een conceptcar in de openbaarheid brengt, moet daar een naam aan verbonden zijn. En die naam moet goed op voorhand worden geregistreerd, zodat er geen ander merk mee kan gaan lopen. Hyundai deed onlangs zo’n opvallende registratie.