Actualiteit

Title

Weldra een Bentley Bentayga Speed

Na de V8 benzine, de diesel en de plug-in hybride, werkt Bentley ook aan een Speed variant van zijn Bentayga, die beduidend krachtiger en dynamischer zal zijn. Stefan Sielaff, designverantwoordelijke bij Bentley, bevestigde aan onze collega’s van Autocar dat een Bentayga Speed inderdaad in de (...)

Lees verder

Title

Skoda Kodiaq RS: TDI-record op de Nürburgring (+VIDEO)

De Skoda Kodiaq krijgt een nieuwe RS-versie die zopas een record vestigde op de Nordschleife van de Nürburgring. Dit in de klasse voorbehouden aan SUV’s met zeven zitplaatsen met een tijd van 9'28"84. Onder de motorkap van deze nieuwe RS-variant huist de 2.0 TDI die reeds voor de Octavia RS (...)

Lees verder

Title

Mazda MX-5 krijgt (eindelijk?) meer vermogen

Mazda stelt een nieuwe versie van zijn MX-5 voor in Japan. Hiermee stijgt het vermogen van de 2,0l van 160 tot 184 pk en begint de rode zone pas bij 7.500 t/min. Deze herwerkte uitvoering zou bij ons de volgende maanden arriveren. De geruchten zijn nu bevestigd: Mazda stelde zopas de krachtigere variant van de 2,0l (...)

Lees verder

Title

Opel eCorsa bevestigd voor 2020

Opel heeft zopas de lancering van de elektrische versie van de volgende generatie Corsa bevestigd. Deze eCorsa is voorzien voor 2020 en er zullen ook vergelijkbare elektrische versies komen van de Citroën C3 en de Peugeot 208. Deze drie modellen zullen hetzelfde CMP-platform delen van de PSA-groep en de eCMP-versie van (...)

Lees verder

Title

Komt er binnenkort een Europese kilometerbelasting?

Het Europese parlement heeft enkele dagen geleden een tekst goedgekeurd over een Europese rijtaks die gebaseerd is op de emissie van vervuilende stoffen door de betreffende auto’s. Deze nieuwe belasting zal supplementair zijn aan de belasting die we nu al betalen! De tekst waarvan sprake is van de hand van Christine Revault d’Allonnes-Bonnefoy, Europees kamerlid (...)

Lees verder

Title

Porsche Mission E wordt Taycan (+VIDEO)

Porsche laat van zich horen, want de Mission E concept - de voorbode van de eerste volledig elektrisch aangedreven Porsche - wordt omgedoopt tot Taycan. Aan de vooravond van de 70ste verjaardag van de Duitse sportwagenfabrikant, had het merk uit Zuffenhausen heel wat te vertellen! Naast de voorstelling van de Porsche 911 Speedster (...)

Lees verder

Title

Euro 6d-Temp norm : Opel en Volvo zijn klaar

Na Volvo is het de beurt aan Opel om aan te kondigen dat diverse modellen voldoen aan de norm die vanaf september 2019 in voege gaat. Anderzijds moest Porsche enkele modellen van de markt halen in afwachting van een nieuwe homologatie. Enkele weken geleden liet Volvo al weten dat alle modellen van het Zweedse merk reeds conform de (...)

Lees verder

Title

Geen trajectcontrole in Leopold II-tunnel?

In 2015 werd in de Brusselse Leopold II-tunnel een systeem voor trajectcontrole geïnstalleerd, maar dat werd tot op heden nooit gebruikt. Het ziet er overigens naar uit dat het systeem zal worden afgevoerd, nog voor het een eerste overtreding heeft vastgesteld. Volgens de krant l’Echo is deze trajectcontrole in de langste Brusselse tunnel perfect operationeel en (...)

Lees verder

Title

Nieuwe motoren voor de Jeep Renegade

Op het erg kleine autosalon van Turijn heeft Jeep het nieuwe modeljaar van de Renegade aangekondigd. De esthetische aanpassingen blijven beperkt, maar op mechanisch vlak werd alles vernieuwd! De Renegade is vandaag met stip het best verkopende model uit het Jeep-gamma. Dat komt vooral door de hoekige vormgeving die geïnspireerd is op de Wrangler en die tot op vandaag aantrekkelijk (...)

Lees verder

Title

Motor van het Jaar: Dit zijn de winnaars

Naar jaarlijkse traditie zijn de winnaars van de International Engine of the Year verkiezing bekend. Hier worden de beste motoren beloond en ze worden in verschillende categorieën opgedeeld. Ook dit jaar doen driecilindermotoren het uitstekend, want ze zwaaien de plak in het kleinere segment. De 999 cc motor van Volkswagen doet het net iets beter dan de 1.0 Ecoboost van Ford in (...)

Lees verder

Title

Michelin wil 100% recycleerbare banden

Michelin geeft aan dat het binnen dertig jaar zijn banden 100% wil recycleren en dat nieuwe banden voor 80% uit hernieuwbare materialen moeten bestaan. De bandenfabrikant maakte deze intenties de voorbije week duidelijk tijdens het Movin’On (...)

Lees verder

Title

Alfa Romeo bevestigt comeback GTV en 8C

Bij de aankondiging van zijn vijfjarenplan heeft Sergio Marchionne, de grote baas van de FCA groep, de comeback bevestigd van de Alfa Romeo GTV en de 8C binnen het Alfa-gamma. Hun technische fiches zijn op minst indrukwekkend! Te oordelen aan de eerste schetsen die werden getoond bij de presentatie, wordt de GTV een (...)

Lees verder

Title

Krijgen we nog dit jaar de nieuwe Mazda 3 te zien?

De nieuwe generatie Mazda 3 zou mogelijk zijn wereldpremière vieren op het autosalon van Los Angeles. Het compacte model zou ook enkele verrassingen in petto hebben. Deze Mazda 3 zal gebruik maken van de nieuwe SkyActiv-architectuur, waardoor de constructeur ook SkyActiv-X motoren kan gebruiken. Deze nieuwe generatie motoren combineert de voordelen van (...)

Lees verder