Actualiteit

Article image

Liever een nieuwe Alpine of een tweedehands R8?

Met een basisprijs van € 54.700 is de Renault Alpine een bijzonder en toch nog betaalbaar speeltje, maar het viel ons ook op dat je voor die prijs een tweedehands Audi R8 kan krijgen. Daar gaan we toch even door twijfelen…

Article image

Wordt diesel op korte termijn volledig afgekeurd?

Sinds de “dieselgate” van Volkswagen wordt diesel vaak met de vinger gewezen. Zal de brandstof op korte termijn helemaal verdwijnen? Zeker niet, want diesel is sterk geëvolueerd en biedt nog steds enkele voordelen. Volgens sommigen zou de brandstof zelfs meer succes kennen dan elektrische wagens.

Article image

Dag, GT86!

Volgens het Japanse magazine Japanese Nostalgic Car zou de recente lancering van de Toyota Supra het einde inluiden van de leuke Toyota GT86 en de Subaru BRZ. Feit of roddel?

Article image

Coyote confronteert Vias met radarverklikkers

Een van de maatregelen die Vias heeft voorgesteld om de verkeersveiligheid te verhoge, is het verbod op radarverklikkers. Volgens Coyote zijn de uitspraken van Vias “fout, vals, bevooroordeeld, zelfs lasterlijk”.

Article image

Meeste Belgen kunnen niet zonder auto

In de marge van het Autosalon heeft organisator Febiac duizend Belgen een enquête onder de neus geschoven. Ze kregen vragen over hun autogebruik, hun woon-werkverkeer en hun verwachtingen over de toekomst.

Article image

VIAS: privéfirma’s laten flitsen, overal “zone 30” en verbod op verklikkers

Het VIAS-instituut heeft zojuist een lijst met 10 maatregelen gepubliceerd die de verkeersveiligheid in België ten goede zouden moeten komen. Sommige voorstellen worden meteen algemeen toegejuicht, andere ideeën lang niet door iedereen gesmaakt. Flitscontroles (ook) aan privéfirma’s overlaten, is daar een mooi voorbeeld van.

Article image

1 op 4 auto’s in België vertoont ‘gebrek’

Volgens een enquête van Touring rijdt een kwart van de Belgen rond met een wagen die het een of andere gebrek vertoont. Meestal gaat het om ‘kleinigheden’, zoals de afwezigheid van veiligheidsaccessoires of een onderhoud dat niet op tijd werd uitgevoerd.

Article image

52 boetes per week voor… voetgangers!

De wegcode is er natuurlijk niet alleen voor automobilisten. Volgens Sudpresse krijgen wekelijks zo’n 52 voetgangers een boete, meestal voor het niet respecteren van de verkeerslichten.

Article image

Rijden op CNG: de voor- en nadelen

Hoewel hun aandeel marginaal blijft, stijgt het aantal auto’s op CNG in België. Aan die brandstof zijn enkele belangrijke voordelen verbonden, al zijn er ook enkele keerzijdes…

Article image

LEZ in het buitenland: zoveel kosten de boetes

Het aantal lage-emissiezones (LEZ) in Europa is in stijgende lijn. De regels daaromtrent verschillen niet alleen van land tot land maar ook van stad tot stad. En ook de boetes zijn lang niet overal even hoog. Benieuwd in welke landen je het meest betaalt?

Article image

5 mythes over het verbruik van een auto ontkracht

Momenteel weten veel Belgen niet goed of ze al dan niet voor een benzinewagen moeten kiezen. Veel duidelijker is dat het verbruik van hun volgende aankoop een belangrijke factor is, zo niet de belangrijkste samen met de prijs van het voertuig in kwestie. Weet in ieder geval dat er veel mythes de ronde doen over brandstofverbruik. Tijd om die te ontkrachten!

Article image

Belasting inverkeerstelling: waar betaal je het minst?

Hoewel we in een klein land wonen, verschilt de verkeersbelasting van regio tot regio. Voor sommige modellen kan dat verschil zelfs oplopen tot 5.000 euro in het voordeel van Vlamingen. Al is het omgekeerde soms ook waar…

Article image

Steeds meer Belgen begaan deze fout tijdens het tanken

In 2018 hebben meer autobestuurders zich tijdens het tanken van brandstof vergist dan in 2017. In het gros van de gevallen kozen ze dan voor benzine terwijl het diesel moest zijn.

Article image

Abarth blaast 70 kaarsen uit met speciale reeks

Dankzij de duizend-en-één verschillende sportvarianten van de immer populaire Fiat 500 en de uiterst brutaal klinkende 124 Spider (allemaal met 4 uitlaten!) is Abarth een hip merk onder het jonge volkje. Je zou haast vergeten dat deze kleine constructeur al 70 jaar op de teller heeft.

Article image

Waarom MIVB-agenten autobestuurders (mogen) beboeten

De meeste weggebruikers zijn zich er niet van bewust maar wist je dat een 500-tal MIVB-agenten bevoegd zijn om boetes uit te delen aan bestuurders die het het tram- of busverkeer hinderen?