Actualiteit

Article image

Bye bye Renault Clio RS, hallo Zoe RS?

Net als de Peugeot 208 GTi is het goed mogelijk dat ook de Renault Clio RS door de steeds strengere milieunormen verdwijnt. In plaats daarvan zou Renault een RS-versie van de nieuwe Zoe kunnen aanbieden.

Article image

De uitreiking van de 10 miljoenste Car-Pass is een feit

Vandaag reiken de federale ministers Muylle en Bellot in het keuringstation van Zemst de 10 miljoenste Car-Pass uit. De eerste Car-Pass werd op 1 december 2006 uitgereikt. Sindsdien heeft het systeem zijn nut volop bewezen en is tellerfraude in België zo goed als verdwenen.

Article image

Bouwt Lamborghini een elektrische superberline?

De ene vindt het heiligschennis, de andere niet meer dan logisch. Na een elektrische Porsche ook een op stroom rijdende Lamborghini waar ook de kinderen in kunnen? Ja, als we onze Britse bron Autocar mogen geloven…

Article image

De 5 gekste auto’s op drie wielen

Driewielige auto’s werden in de eerste plaats gebouwd om belastingen te ontduiken of om te profiteren van flexibelere veiligheidsnormen. Van deze 5 ken je er minstens eentje, wedden?

Article image

10 in België verkochte auto’s die je misschien nooit bent gekruist

Te lelijk, niet aangepast aan onze markt, te weinig reclame rond gevoerd… Sommige automodellen hebben nooit hoge toppen kunnen scheren in België. Hier zijn 10 voorbeelden die in de afgelopen 15 jaar ook bij ons werden verkocht, maar die je amper in het straatbeeld bent tegengekomen.

Article image

VIDEO: Nieuw speelgoed voor ambulanciers in Dubai

Dat de politie van Dubai over een serieuze collectie sportbakken beschikt, is geen geheim, al kunnen de ambulanciers van het luxueuze zandland ook serieus uitpakken. Zij kregen zopas een nieuwe Nissan GT-R en Corvette cadeau.

Article image

Motoren vervuilen 11 keer meer dan auto’s

Hoe verrassend dit ook mag klinken: tweewielers zijn niet aan dezelfde strenge emissienormen onderworpen als auto’s. Die situatie dreigt echter te veranderen…

Article image

“Audi bouwt baby-Taycan”

Audi bereidt de komst van een 100% elektrische coupé voor, een model dat hetzelfde platform zal gebruiken als… de Porsche Taycan!

Article image

Dit is de allerlaatste Saab ooit (en hij staat te koop!)

Deze 9-3 Aero is een bijzonder exemplaar. Niet op technisch gebied, wel omdat het om de allerlaatste Saab is die de fabriek in Tröllhattan heeft verlaten. Wat meer is: hij is fonkelnieuw en… staat te koop!

Article image

Rijden met een dieselgate-TDI: “En dan?” zegt de Duitse rechtbank…

Hoewel de dieselgate-affaire nog niet volledig is afgesloten voor de Volkswagen Group, is er een lichtpunt aan het einde van de tunnel opgedoken. De magistraat die de klacht van 470.000 Duitse automobilisten moet beoordelen, heeft namelijk zopas een resem vraagtekens geplaatst bij de werkelijke schade die zij beweren te hebben geleden.

Article image

Toyota Mega Cruiser: de Japanse Humvee die je nog niet kende

Van een Toyota Land Cruiser waarschijnlijk wel, maar heb je al ooit van een Mega Cruiser gehoord? Nee? Dan ben je niet alleen… Deze immense 4×4 was het enige Japanse antwoord op de allereerste Hummer, die niet verwonderlijk in opdracht van het leger werd gebouwd…

Article image

Parkeerboete aanvechten: “1 op 2 keer lukt het”

Wie regelmatig in de stad woont of parkeert, heeft de agenten van particuliere bedrijven die worden betaald om de betaling van de parkeergelden zorgvuldig te controleren, ongetwijfeld al gezien. Of erger nog: de scanwagens die in staat zijn om alle auto’s die op straat geparkeerd staan automatisch te controleren….

Article image

Een waardige opvolger voor de Mazda RX-7 op komst?

Mazda heeft zopas een nieuw patent aangevraagd dat de hoop op een nieuwe sportwagen voorzien van een wankelmotor doet opleven. Komt er eindelijk een waardige opvolger voor de RX-7 uit de jaren ’90?

Article image

Honda: “Gedaan met dieselen!”

Honda zal in 2021 volledig stoppen met de verkoop van dieselwagens in Europa. De Japanse fabrikant volgt de trend die door de concurrentie is ingezet na het dieselgateschandaal.

Article image

Supersnelle Jaguar I-Pace SVR op de planning

Special Vehicle Operations, de speciale afdeling van Jaguar, gaat een extreme versie van de 100% elektrische I-Pace ontwikkelen. Het doel: kunnen concurreren met de krachtigste Tesla’s.