Actualiteit

Article image

Mogen vrachtwagens binnenkort ook inhalen bij regenweer?

Vanaf 1 januari 2019 zullen vrachtwagens elkaar mogen voorbijsteken op autosnelwegen met twee keer twee rijstroken. Nog niet voldoende, vinden ze bij VIAS. Zij pleiten er nu voor dat vrachtwagens dat ook mogen doen als het regent, wat nu verboden is.

Article image

Waarom een gebroken autoruit ook voordelen kan hebben

Autoruitschade bij een interessante tweedehandsauto? Geen probleem, wij vertellen je precies waar je op moet letten en wat de mogelijkheden zijn.

Article image

BMW ontwikkelt batterijtechnologie met Northvolt en Umicore

BMW heeft vandaag met de i3 reeds een elektrisch model in zijn range en diverse plug-in hybride modellen en het BMW i-gamma zal in de toekomst enkel groeien. Vandaar dat de Duitse constructeur een nieuwe pan-Europese samenwerking voor de ontwikkeling van batterijen.

Article image

Elektrisch, hybride of plug-in hybride: de juiste keuze maken

In een tijd waarin diesel- en benzineprijzen recordhoogtes bereiken, overwegen veel Belgen een alternatief om hun brandstofkosten te verlagen. CNG is een mogelijkheid, al kan je natuurlijk ook voor een elektrische wagen, een hybride of plug-in hybride kiezen. Een overzicht.

Article image

Uitdaging Auto Trends: opgegeven verbruik vs reëel verbruik

Onze Franstalige collega’s van Auto Trends Magazine hebben de nieuwe gemengde verbruikscijfers van verschillende automodellen getoetst aan de praktijk van de Belgische wegen. Opzienbarend is dat ze erin geslaagd zijn om met alle wagens onder het aangekondigde brandstofverbruik te blijven.

Article image

Gerucht: binnenkort BMW-motoren in Jaguars en Land Rovers?

Bij Jaguar zijn ze luidop aan het denken aan een vervanger voor de F-Type en het Britse merk neemt in het bijzonder de Porsche 911 in het vizier. Volgens een publicatie van Car Magazine zal de volgende generatie in 2020 uitkomen en zich laten aandrijven door een V8 van… BMW.

Article image

Opel plant acht nieuwe modellen tegen 2020

Opel zit onder de Franse vleugels van PSA en kijkt de toekomst weer hoopvol tegemoet met een resem nieuwe of vernieuwde modellen die de volgende jaren op de markt komen. Daarbij ook een elektrische variant van de nieuwe Corsa.

Article image

Diesel- of benzinewagen? 5 criteria om rekening mee te houden!

Twijfel je (nog steeds) tussen een benzine- en dieselwagen? Dit zijn dé 5 criteria waar je rekening mee dient te houden…

Article image

Dit doen Belgen het meest in de file

Wie over een handenvrije kit beschikt, is sneller geneigd om te bellen in de auto. Dat weinig onhullende nieuws werd door de AWSR (Agence wallonne pour la Sécurité routière) onthuld. Al kwamen we ook andere zaken te weten…

Article image

Dieselprijs ontploft: hoeveel verdient de staat?

Diesel is nog nooit zo duur geweest in België. Momenteel kost een liter maximaal 1,63 euro en da’s een record. Maar hoeveel van dat bedrag gaat naar de staat? Heel wat…

Article image

Zelfrijdende Range Rover in het verkeer

De ontwikkeling van zelfrijdende auto’s komt in een stroomversnelling. Zopas reed een autonome Range Rover op de ringweg rond Coventry in het kader van een testprogramma dat samen met de overheid werd opgezet.

Article image

Audi produceert A1 in Spanje

De productie van de nieuwe Audi A1 ging van start in Martorell. De tweede generatie van de Duitse stadswagen loopt voortaan nog enkel van de band in deze fabriek nabij Barcelona, vanwaar hij naar alle markten wordt verscheept.

Article image

Inschrijvingsbewijzen van auto’s steeds vaker gestolen in België

In België is het aantal diefstallen van nummerplaten sinds 2013 in dalende lijn maar diefstallen van inschrijvingsbewijzen zitten in de lift. In 2017 werden er niet minder dan 55.466 geregistreerd.

Article image

CNG tanken kan nu ook… thuis?

Een van de enige nadelen van CNG (aardgas onder druk) is het gebrek aan geschikte tankstations. Om die reden heeft een energieleverancier een oplossing bedacht waardoor mensen hun wagen voortaan thuis kunnen volgooien.

Article image

Tweedehandswagens: van deze 10 modellen is het aanbod het grootst

Wie een tweedehanswagen koopt of verkoopt, heeft er baat bij om te weten welke modellen populair zijn als occasie. Een groot aanbod betekent immers goed nieuws voor de potentiële koper. Klaar om over de prijs te onderhandelen? Van deze 10 automodellen is het aanbod het grootst op de Belgische markt.