Actualiteit

Title

Fiat 500 Collezione maakt Europese tournee

De nieuwste speciale editie van de Fiat 500 is een echt topmodel en daarom maakt deze 500 Collezione een tournee langs alle belangrijke Europese modesteden. Hoewel de Fiat 500 in 2018 precies 11 jaar op de markt is, blijft dit model een commerciële (...)

Lees verder

Title

Veegt Tesla zware arbeidsongevallen onder de mat?

Tesla komt in het vizier van het agentschap dat waakt over de veiligheid op de werkvloer. Er is zopas een onderzoek gestart. Tesla kondigde recent aan dat de productie van de Model 3 wordt gestaakt om het productieproces te verbeteren. Vandaag krijgen we te horen dat de autoconstructeur (...)

Lees verder

Title

Tesla doet opnieuw verrassende aankondiging

De toekomst van Tesla hangt meer dan ooit af van de productie van de Model 3, die duidelijk niet van een leien dakje loopt. Hoewel de constructeur de productie tijdelijk heeft onderbroken, geeft de Amerikaanse autobouwer aan dat het ritme zal worden verhoogd, waardoor de productieaantallen zelfs boven (...)

Lees verder

Title

Ford Mustang best verkochte sportwagen ter wereld

De Ford Mustang is voor het derde opeenvolgende jaar de best verkochte sportieveling ter wereld. Deze uitstekende resultaten worden amper enkele weken na de facelift bekend gemaakt. Gedurende 2017 verkocht Ford 125.809 Mustangs (coupé en cabriomodellen (...)

Lees verder

Title

Meer CNG-infrastructuur in België

DATS 24 is in ons land de belangrijkste speler op de CNG-markt en het netwerk CNG-pompen blijft groeien. DATS 24 belooft dit jaar nog 13 bijkomende stations. CNG (of gecomprimeerd aardgas) is één van de schoonste klassieke brandstoffen. Heel wat (...)

Lees verder

Title

Volvo stelt eerste elektrische vrachtwagen voor

Volvo Trucks onthulde de FL Electric. Deze eerste 100% elektrische vrachtwagen van Volvo biedt een ander concept dan de trekker van Tesla, met een rijbereik van 300 kilometer en richt zich vooral op een gebruik in en rond de steden. Volvo stelde eerder al een concept van een hybride (...)

Lees verder

Title

Lagere prijs gepersonaliseerde nummerplaten doet vraag stijgen

De saga rond de prijs van de gepersonaliseerde nummerplaten in België krijgt alsnog een mooi slot. Sinds het tarief op 1.000€ per plaat werd teruggebracht, ging de vraag weer fiks de hoogte in, waardoor de Staat enkele miljoenen euro’s extra kon opstrijken. Toen de prijs voor compleet (...)

Lees verder

Title

Geen Peugeot 208 driedeurs meer...

Peugeot gaat de productie van de koetswerkvariant met drie deuren van de 208 stopzetten. Net als bij tal van andere constructeurs, is deze beslissing van Peugeot ingegeven door een daling van de vraag. Compacte auto’s of stadswagens met drie deuren worden weldra (...)

Lees verder

Title

Alcantara slachtoffer van eigen succes

De enige fabrikant van Alcantara kan de vraag niet meer bijhouden. Volgens de CEO ziet het bedrijf zich genoodzaakt om 20% van de bestellingen te weigeren. Het materiaal wordt vaak gebruikt in het interieur van luxueuze en sportieve wagens. In een interview met een Amerikaans (...)

Lees verder

Title

Brusselse gemeente voert overal zone 30 in

Na de binnenstad van de Brusselse hoofdstad, heeft ook buurgemeente Schaarbeek beslist om de maximaal toegestane snelheid van 50 km/u naar 30 km/u bij te stellen. Deze beslissing werd genomen na verschillende zware ongevallen. Bestuurders moeten voortaan hun kilometerteller in de gaten (...)

Lees verder

Title

Smart stopt in 2020 met verbrandingsmotoren

Autoconstructeur Smart zal in Europa tegen 2020 stoppen met de productie thermisch aangedreven modellen. De constructeur – die gespecialiseerd is in stadswagentjes - zal op korte termijn stoppen met de productie van benzinemotoren (...)

Lees verder

Title

Drinken en rijden: België scoort het slechtst

Een studie die in 38 landen werd uitgevoerd, heeft uitgewezen dat Belgen de slechtste bestuurders zijn als het aankomt op rijden onder invloed van alcohol. 43% van de Belgen geeft toe dat ze de voorbije maanden hebben gereden terwijl ze te veel hadden gedronken (...)

Lees verder

Title

Alfa Romeo Giulia coupé met 650 pk op komst?

Alfa Romeo gaat mogelijk een coupéversie van de Giulia bouwen. Deze dynamische afgeleide zou mogelijk een hybride motorisatie krijgen zodat het vermogen stijgt tot een forse 650 pk. Volgens het magazine Autocar zou Alfa Romeo met deze coupéversieop (...)

Lees verder

Title

Antwerpen schreef al 81.372 boetes uit in de LEZ

In 2017 heeft de stad Antwerpen al 81.372 boetes uitgeschreven aan personen die de lage emissie zone – die sinds februari vorig jaar werd ingesteld – niet respecteerden. Sinds 1 februari 2017 weert Antwerpen de meest vervuilende dieselmotoren uit het stadscentrum. (...)

Lees verder