Actualiteit

Article image

Waarom buitenlanders in België komen tanken…

Sinds de recente aanpassingen aan de belasting op brandstof haasten Duitsers en Nederlanders zich naar onze tankstations waar benzine goedkoper is dan in eigen land. Belgen trekken eveneens de grenzen over, maar dan voor diesel.

Article image

SCOOP: nieuwe Renault Captur ook 100% elektrisch

Onder deze dikke laag camouflage zit de nieuwe generatie Renault Captur verstopt. Deze kleine SUV wordt volgend jaar gelanceerd en voor het eerst staat een 100% elektrische versie op de agenda.

Article image

DSG versnellingsbak van Volkswagen bestaat 15 jaar

In 2003 lanceerde Volkswagen de eerste reeks van de gerobotiseerde versnellingsbak met dubbele koppeling (DSG) en die zat in de Golf R32.

Article image

Hyundai levert eerste 10 Kona aan Coca-Cola

De Kona EV past in de strategie van de Coca-Cola European Partners om het wagenpark te vergoenen.

Article image

“Benzinewagen stoot 10 keer meer fijnstof uit dan diesel”

“Een benzinewagen stoot evenveel fijnstof uit als tien diesels.” Dat zijn de woorden van Alain Bonnafous, professor en onderzoeker aan het Laboratoire Aménagement, Économie, Transports. De man hamert specifiek op de recente vooruitgang van de laatste generatie dieselmotoren.

Article image

Trump wil af van premies voor elektrische wagens

Na de belasting op de import van buitenlandse wagens, wil Donald Trump nu korte metten maken met subsidies voor de aanschaf van elektrische auto’s in de Verenigde Staten. Dit nieuwsfeitje werd aangekondigd door Larry Kudlow, economisch adviseur van het Witte Huis.

Article image

De 5 grootste teleurstellingen van 2018

2018 loopt op zijn laatste benen en beginnen we op de redactie terug te blikken op de afgelopen 12 maanden. Eerst richten we op onze grootste teleurstellingen…

Article image

Europa verplicht alcoholtester voor iedereen

De Europese Commissie heeft een lijst van veiligheidsvoorzieningen voor auto’s die ze in de nabije toekomst verplicht willen maken. Daarop staat ook een ethylotest.

Article image

Vijf sterren voor de Jaguar I-Pace

De zuiver elektrische Jaguar I-Pace behaalde zopas vijf sterren in de EuroNCAP-veiligheidstests en toont daarmee aan dat elektrische voertuigen even veilig zijn als traditionele wagens met een verbrandingsmotor.

Article image

Seat, VW Group China en JAC werken aan elektrische mobiliteit in China

Seat heeft een principeakkoord ondertekend met Volkswagen Group China en Anhui Jianghuai Automobile Group Corp. Ltd (JAC).

Article image

WLTP weegt op autoverkoop

De effecten van de overgang naar de nieuwe WLTP-homologatienorm hebben nog steeds gevolgen voor de inschrijvingen van nieuwe voertuigen in ons land. De voorbije maand november bedroeg de terugval maar liefst 14,7%. Volkswagen blijft onverstoord marktleider.

Article image

Belg rijdt (nog steeds) niet met wagen die bij hem past

Belgen reden dit jaar minder kilometers met de wagen. De daling bedraagt 0,2% ten opzichte van vorig jaar. Terwijl een dieselauto in 2000 gemiddeld nog 22.955 km aflegde, werd in 2017 gemiddeld 18.480 km gereden.

Article image

VAB presenteert “Gezinswagen van het Jaar”

Naar goede gewoonte ging VAB weer op zoek naar de ‘Gezinswagen van het Jaar’. Dit keer gingen de Ford Focus en de Nissan Leaf met de prijzen aan de haal.

Article image

Zo breng je je motor in “winterslaap”

Nu er stilaan zout op de weg ligt en de weersomstandigheden niet echt uitnodigen om met de motor op pad te gaan, blijven de meeste motoren op stal. We geven enkele tips om uw motorfiets deze periode van onbruik makkelijk te laten overbruggen.

Article image

Samenwerking tussen Toyota en PSA evolueert

Toyota en de PSA-groep hebben gisteren een nieuw hoofdstuk aangekondigd in hun samenwerking op lange termijn voor de Europese markt.