Actualiteit

Article image

Zon meer dan ooit oorzaak van dodelijke ongevallen

Ongevallen met doden of gewonden en met de zon als grootste oorzaak kwamen in 2018 vaker voor dan anders. Er werden er meer dan 800 geregistreerd, een record in tien jaar tijd.

Article image

Straffere versies Toyota Supra op komst, handbak mag je vergeten

De nieuwe Toyota Supra weekt tongen los en daar zijn verschillende redenen voor. Te veel BMW volgens de ene, niet krachtig genoeg volgens de andere… Wat dat laatste betreft: een ingenieur van het merk verklapte onlangs dat er straffere versies van de coupé op komst zijn, met (een pak) meer pk dan de officiële 340.

Article image

Dacia: Gedaan met “low-cost”?

Net zoals alle andere auto’s zijn Dacia’s onderhevig aan steeds strengere emissienormen. De prijs van deze “low-cost” modellen riskeert hierdoor te stijgen.

Article image

Roken in bijzijn van kinderen: Pakkans wordt groter

Roken in een auto met kinderen is een absolute no-go geworden en dat willen ze bij de FOD Volksgezondheid in de verf zetten. Hun inspecteurs zullen regelmatige controles uitvoeren op plaatsen en momenten waarop de pakkans extra groot is…

Article image

Kalashnikov gaat elektrische auto’s verkopen (om te delen)

Het zwart-met-gele karretje dat hier op je netvlies brandt, is geen Renault Twizy maar het nieuwste product van de bekendste wapenfabrikant ter wereld: Kalashnikov. Wie al op de hoogte was van hun activiteit in die richting, merkt dat deze UV-4 niets wegheeft van het Lada-achtige concept dat we eerder te zien kregen. Bovendien hebben de Russen er een ander doel mee voor ogen…

Article image

Vignet Crit’Air in Frankrijk: Opgepast voor oplichters!

Een van onze trouwe lezers heeft contact met ons opgenomen over de Crit’Air-sticker die in sommige gebieden in Frankrijk verplicht is. Hoewel het vignet amper € 3,62 kost, betaalde onze lezer € 21,28 aan administratiekosten…

Article image

Steeds meer Britten verhuren oprit als parkeerplaats

Het platform YourParkingSpace.co.uk won de voorbije jaren aan populariteit en in het licht van een nakende ‘no-deal Brexit’ zien tal van Britten de huurinkomsten van een stuk oprit als een ideale manier om het huishoudbudget op te krikken.

Article image

Autorijden wellicht duurder vanaf volgend jaar

In de startnota die de aanzet moet zetten naar een nieuwe Vlaamse regering wordt al tipje van de sluier gelicht over een nieuwe, toekomstige autofiscaliteit. De voorbije maanden liepen de verkoopcijfers van nieuwe wagens terug omdat de consument een afwachtende houding aanneemt bij gebrek aan fiscaal kader voor de volgende jaren.

Article image

Porsche 911 GT3 scheurt al 20 jaar

De voorstelling van de eerste 911 GT3, in maart 1999 op de autosalon van Genève, “was het begin van een nieuw tijdperk voor verlichte sportwagenliefhebbers”, aldus Porsche. 20 jaar later is de 911 GT3 nog steeds een feit.

Article image

Dit zijn de dodelijkste autosnelwegen van België

VIAS heeft op basis van ongevallenstatistieken de rangorde van de dodelijkste autosnelwegen van het land bepaald. Op deze plaatsen pas je maar beter extra op…

Article image

“Luide auto’s vanaf volgend jaar verboden”

‘Sportuitlaatverklikkers’ bestaan al in Europa en het nieuws wordt er niet rooskleuriger op voor liefhebbers van ronkende motoren. Een concrete maatregel wordt vanaf 2020 ingevoerd.

Article image

Jaguar/Land Rover: 5 nieuwe modellen op 2 jaar tijd

Jaguar/Land Rover heeft een ambitieus plan aangekondigd. De groep wil namelijk maar liefst vijf nieuwe modellen lanceren in de komende twee jaar.

Article image

Geconnecteerde auto’s als wapens voor terroristen

Een Amerikaanse consumentengroep waarschuwt ervoor dat geconnecteerde auto’s kunnen worden ingezet door terroristen. Meer uitleg!

Article image

Volvo wil ons verrassen met nieuwe SUV’s

Volvo doet het goed in de verkooptabellen, bijzonder goed zelfs. De fabrikant verbrak dit eerste semester zijn eigen record door wereldwijd 340.286 nieuwe voertuigen aan de man te brengen en is niet van plan om het bij die ene keer te laten. Wat de Zweden onder Chinees bewind van plan zijn? Nog meer SUV’s uitvinden…

Article image

Nog steeds te veel doden door luchtvervuiling in Brussel

In Brussel worden jaarlijks 632 voortijdige sterfgevallen toegeschreven aan de slechte luchtkwaliteit. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de uitstoot van stikstofdioxide en fijn stof aanzienlijke ademhalings- en cardiovasculaire risico’s met zich meebrengt.