Automarkt

Daimler en Google gaan kwantumcomputers ontwikkelen

Daimler, het moederhuis van Mercedes, heeft aangekondigd dat het met Google wil samenwerken voor de ontwikkeling van kwantumcomputers, een nieuwe generatie superkrachtige computers.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 21 mrt. 2018 | Leestijd: 2 min

In tegenstelling tot de computers die we vandaag gebruiken, gaan deze kwantumcomputers hun data niet langer op een binaire manier verwerken (dat wil zeggen: alle data omzetten in reeksen van 1 en 0), maar wel op een veel complexere manier waar elk cijfer verschillende waarden kan hebben. Op die manier kan men de rekensnelheid danig opvoeren en kan de computer veel complexere dingen doen dan wat we vandaag gewend zijn.

Advertentie – lees hieronder verder

Daimler toont om verschillende redenen interesse voor dergelijke computers, want de constructeur ziet toepassingen op vlak van intelligente mobiliteit en autonoom rijden (artificiële intelligentie). Er zijn ook mogelijkheden qua logistiek en de optimalisatie van productieprocessen.

De groep bestudeerd ook of deze kwantumfysica eventueel voordelen kan bieden bij de ontwikkeling van toekomstige materialen en vooral op vlak van batterijtechnologie.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon