Auto-industrie

Article image

Is het crisis in de autosector?

Kredietverzekeraar Coface heeft de wereld ingestuurd dat de autosector tekenen van vertraging vertoont, ook al is er al acht jaar een groei aan de gang. De rating van Coface wordt bijgevolg in Europa verlaagd naar “middelmatig risico” en elders in de wereld loert het gevaar uit een nog grotere hoek.

Article image

Massa-ontslagen bij Ford en Jaguar Land Rover: de elektrische auto gaat voor

Ford en Jaguar Land Rover hebben op enkele dagen tijd herstructureringen aangekondigd. Dat betekent dat er in de sector alweer duizenden jobs verloren zullen gaan. Gaat het slecht met de automobielindustrie of zit hier meer achter?

Article image

Lotus maakt zich klaar voor de toekomst

Lotus heeft een topjaar achter de rug, het beste sinds 7 jaar. In 2018 heeft de kleine autobouwer wereldwijd 1.630 auto’s verkocht en ook in België ging de verkoop in de plus. Dat belooft voor de toekomst…

Article image

Jaguar Land Rover start productie in Slovakije

Jaguar Land Rover opende zopas een nieuwe fabriek in het Slovaakse Nitra. Dit is de eerste productiesite van een Britse constructeur in dit land.

Article image

Elon Musk niet langer ‘baas’ van Tesla

De onbezonnen tweet met betrekking op de beursgang van Tesla die Elon Musk afgelopen zomer heeft uitgestuurd, heeft hem geen goed gedaan. De bezieler van het merk is nu afgetreden van zijn positie als grote voorzitter.

Article image

Deze Belg is de nieuwe hoofdontwerper van Citroën

De Belgische autodesigner Pierre Leclercq werd zopas benoemd tot “directeur de style” van Citroën. Onze landgenoot is met andere woorden de nieuwe hoofdontwerper van het Franse merk.

Article image

Waarom is de Belgische automarkt in augustus ontploft?

Afgelopen maand augustus werden er in België zomaar eventjes 53,3% meer nieuwe wagens ingeschreven dan in dezelfde periode vorig jaar. We tellen 54.437 nieuwe inschrijvingen voor bijna 20.000 in augustus 2017.

Article image

FCA: “SUV is koning, crisis bij stadswagens”

Jato Dynamics, een bedrijf dat gespecialiseerd is in statistieken met betrekking op de auto-industrie, heeft zich over het aanbod van FCA gebogen. Het minste dat nu gezegd kan worden, is dat topman Sergio Marchionne de boel door elkaar heeft gehaald.

Article image

Porsche wil fors besparen

De grote baas van Porsche, Oliver Blume heeft in Stuttgart aan enkele kranten toevertrouwd dat het merk tegen 2020 zo’n 6 miljard euro wil besparen.

Article image

Geely investeert (heel) fors in Lotus

Chinees autoconcern Geely heeft grote plannen met Lotus, het Britse sportwagenmerk dat het enkele maanden geleden heeft overgenomen. De komende jaren zullen de Chinezen maar liefst 1,6 miljard euro in de kleine constructeur pompen.

Article image

Belgische autoverkoop weer gestegen

Afgelopen maand juli werden er in België 42.771 nieuwe voertuigen ingeschreven, een stijging van 16,77 % ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Article image

Trends in 2018: Steeds minder diesel, steeds meer SUV

Febiac gunt ons een blik op de trends van het eerste semester van 2018 wat de verkoop van nieuwe auto’s betreft. In lijn met de afgelopen jaren zijn SUV’s bijzonder populair en blijft de dieselwagen terrein verliezen.

Article image

VW en BMW gaan voor volledige controle in China

Voor autoconstructeurs wordt het extra interessant om in China actief te zijn. De markt wordt als het ware geliberaliseerd en binnenkort zullen automerken zich niet meer moeten linken aan een Chinese partner om zware taksen te vermijden. BMW en Volkswagen hebben al aangekondigd dat ze vastberaden zijn om “de controle (weer) in handen te nemen”.

Article image

Opel België en PSA Belux worden één: 48 jobs weg

Dat PSA en niet langer GM eigendom is van Opel, heeft ook gevolgen in ons land. Bij Opel Belgium en Opel Finance verdwijnen 48 van 98 jobs.

Article image

Sergio Marchionne overleden

Sergio Marchionne is niet meer. De sterke man van FCA is gisteren overleden en wordt opgevolgd door Mike Manley die momenteel aan het hoofd van Jeep staat.