Auto-industrie

Article image

Hybrides en elektrische auto’s: Belg maar moeilijk te overtuigen

Na goed 200.000 zoekertjes op verschillende websites in België te hebben geanalyseerd, stellen we vast dat elektrische auto’s en hybrides nog steeds zeer slecht worden verkocht.

Article image

Nieuw automerk recruteert ex-topman van Apple

Op het Autosalon van Los Angeles vorig jaar liet nieuwkomer Rivian ons kennismaken met een elektrische pick-up in de conceptfase. Dat dit jonge merk productieplannen heeft, blijkt uit de recrutering van verschillende bedrijfsleiders en in het bijzonder van Michaël Bell, de voormalige vice-president van Apple.

Article image

Lamborghini: “Zaken lopen bijzonder gesmeerd”

Wat de Cayenne heeft klaargespeeld voor Porsche, doet de Urus nu voor Lamborghini. Wie zei dat niemand op een Italiaanse super-SUV zat te wachten?

Article image

Japanse automerken investeren in Monet

Neen, we hebben het niet over een investering in een verzameling kunstwerken van de beroemde impressionistische schilder maar in Monet Technologies. De bedoeling: samen autonoom rijden uit de kinderschoenen halen…

Article image

Fusie FCA-Renault: de Fransen overleggen

De geruchten deden al een paar dagen de ronde en gisterenochtend werd de informatie officieel gemaakt: FCA (Fiat Chrysler Automobiles) wil een 50/50-fusie met Renault…

Article image

Tesla op de rand van het faillissement

Elon Musk, Tesla’s CEO, heeft een eerder alarmerende e-mail naar zijn medewerkers gestuurd. Hij legt erin uit dat het merk nog maar voor tien maanden geld over heeft en dringt aan om de broeksriem aan te halen…

Article image

Is het crisis in de autosector?

Kredietverzekeraar Coface heeft de wereld ingestuurd dat de autosector tekenen van vertraging vertoont, ook al is er al acht jaar een groei aan de gang. De rating van Coface wordt bijgevolg in Europa verlaagd naar “middelmatig risico” en elders in de wereld loert het gevaar uit een nog grotere hoek.

Article image

Massa-ontslagen bij Ford en Jaguar Land Rover: de elektrische auto gaat voor

Ford en Jaguar Land Rover hebben op enkele dagen tijd herstructureringen aangekondigd. Dat betekent dat er in de sector alweer duizenden jobs verloren zullen gaan. Gaat het slecht met de automobielindustrie of zit hier meer achter?

Article image

Lotus maakt zich klaar voor de toekomst

Lotus heeft een topjaar achter de rug, het beste sinds 7 jaar. In 2018 heeft de kleine autobouwer wereldwijd 1.630 auto’s verkocht en ook in België ging de verkoop in de plus. Dat belooft voor de toekomst…

Article image

Jaguar Land Rover start productie in Slovakije

Jaguar Land Rover opende zopas een nieuwe fabriek in het Slovaakse Nitra. Dit is de eerste productiesite van een Britse constructeur in dit land.

Article image

Elon Musk niet langer ‘baas’ van Tesla

De onbezonnen tweet met betrekking op de beursgang van Tesla die Elon Musk afgelopen zomer heeft uitgestuurd, heeft hem geen goed gedaan. De bezieler van het merk is nu afgetreden van zijn positie als grote voorzitter.

Article image

Deze Belg is de nieuwe hoofdontwerper van Citroën

De Belgische autodesigner Pierre Leclercq werd zopas benoemd tot “directeur de style” van Citroën. Onze landgenoot is met andere woorden de nieuwe hoofdontwerper van het Franse merk.

Article image

Waarom is de Belgische automarkt in augustus ontploft?

Afgelopen maand augustus werden er in België zomaar eventjes 53,3% meer nieuwe wagens ingeschreven dan in dezelfde periode vorig jaar. We tellen 54.437 nieuwe inschrijvingen voor bijna 20.000 in augustus 2017.

Article image

FCA: “SUV is koning, crisis bij stadswagens”

Jato Dynamics, een bedrijf dat gespecialiseerd is in statistieken met betrekking op de auto-industrie, heeft zich over het aanbod van FCA gebogen. Het minste dat nu gezegd kan worden, is dat topman Sergio Marchionne de boel door elkaar heeft gehaald.

Article image

Porsche wil fors besparen

De grote baas van Porsche, Oliver Blume heeft in Stuttgart aan enkele kranten toevertrouwd dat het merk tegen 2020 zo’n 6 miljard euro wil besparen.