Auto-industrie

Article image

Geely investeert (heel) fors in Lotus

Chinees autoconcern Geely heeft grote plannen met Lotus, het Britse sportwagenmerk dat het enkele maanden geleden heeft overgenomen. De komende jaren zullen de Chinezen maar liefst 1,6 miljard euro in de kleine constructeur pompen.

Article image

Belgische autoverkoop weer gestegen

Afgelopen maand juli werden er in België 42.771 nieuwe voertuigen ingeschreven, een stijging van 16,77 % ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Article image

Trends in 2018: Steeds minder diesel, steeds meer SUV

Febiac gunt ons een blik op de trends van het eerste semester van 2018 wat de verkoop van nieuwe auto’s betreft. In lijn met de afgelopen jaren zijn SUV’s bijzonder populair en blijft de dieselwagen terrein verliezen.

Article image

VW en BMW gaan voor volledige controle in China

Voor autoconstructeurs wordt het extra interessant om in China actief te zijn. De markt wordt als het ware geliberaliseerd en binnenkort zullen automerken zich niet meer moeten linken aan een Chinese partner om zware taksen te vermijden. BMW en Volkswagen hebben al aangekondigd dat ze vastberaden zijn om “de controle (weer) in handen te nemen”.

Article image

Opel België en PSA Belux worden één: 48 jobs weg

Dat PSA en niet langer GM eigendom is van Opel, heeft ook gevolgen in ons land. Bij Opel Belgium en Opel Finance verdwijnen 48 van 98 jobs.

Article image

Sergio Marchionne overleden

Sergio Marchionne is niet meer. De sterke man van FCA is gisteren overleden en wordt opgevolgd door Mike Manley die momenteel aan het hoofd van Jeep staat.

Article image

Seat bouwt twee nieuwe modellen in Algerije

Seat gaat nog verder de internationale toer op. Het Spaanse merk heeft zonet de productie van twee nieuwe modellen opgestart in haar fabrieken in Relizane en Algerije. De Leon en Arona zullen er samen met de Ibiza van de band rollen.

Article image

PSA heeft plannen in Noord-Amerika

Enkele jaren geleden liet PSA weten dat het vanaf volgend decennium wil terugkeren naar de Noord-Amerikaanse markt. De groep heeft momenteel een selectie gemaakt van 15 Amerikaanse staten en 4 Canadese provincies om zich te vestigen.

Article image

Seat stapt in de joint-venture met JAC in China

Seat versterkt zijn offensief op wereldvlak door mee in de joint-venture tussen de Volkswagen Group of China en JAC te stappen voor de commercialisering van zijn voertuigen in China. Het Spaanse merk richt eveneens een R&D-centrum op in het land.

Article image

Tesla’s Supercharger-netwerk: Meer dan 400 stations in Europa

Op vijf jaar tijd is het netwerk sterk uitgebreid met nu meer dan 400 stations in Europa met ruim 3.200 Superchargers.

Article image

Inschrijvingen juni: De balans na het semester

Bij het afsluiten van het eerste semester van 2018, maken ook de FOD Mobiliteit en Transport en Febiac (Belgische Automobiel- en Tweewielerfederatie) de balans op van de nieuwe inschrijvingen.

Article image

Dieselgate neemt Daimlerin het vizier

Het ziet er naar uit dat de Daimler groep na Volkswagen in het oog van de Dieselgate-storm komt te staan. De Duitse industriële reus is immers officieel in verdenking gesteld van “marktmanipulatie”.

Article image

Europese Tesla-fabriek komt in Duitsland

Heeft Elon Musk zijn mond voorbij gepraat over de locatie Europese Gigafactory? Hij heeft via Twitter in elk geval laten doorschemeren dat hij een voorkeur heeft voor Duitsland.

Article image

De CEO van Audi in de cel

De Dieselgate affaire blijft voor beroering zorgen. Gisteren raakte bekend dat de huidige CEO van Audi werd aangehouden in het kader van de zaak rond sjoemelsoftware voor de uitstoot van de motoren.

Article image

Tesla zet hele hoop werknemers aan de deur

Elon Musk blijft warm en koud blazen. Tussen de aankondigingen van nieuwe modellen die elkaar in een ijltempo opvolgen en de harde realiteit, schuilt vaak een enorme kloof. Zo kondigde het merk zopas aan dat het bijna 4.000 werknemers aan de deur zal moeten zetten.