Autotests

TEST VW Tiguan Allspace: de gezinswagen van vandaag

De Tiguan krijgt onderaan concurrentie van de T-Roc en mikt daarom op een hoger segment door een verlengde versie met 7 plaatsen aan te bieden. Is dit de ideale wagen voor kroostrijke gezinnen ?

Maxime Pasture | Gepubliceerd op 1 dec. 2017 | Leestijd: 4 min

Met de Skoda Kodiaq als uitstekende basis lag het voor de hand dat ook VW zich op de markt van SUV’s met 7 plaatsen zou storten. Seat gaat trouwens weldra dezelfde richting uit. Deze Tiguan Allspace is 215 mm langer en heeft een 109 mm grotere wielbasis tegenover de gewone versie. Op de standaarduitvoering zijn er 5 plaatsen voorzien en wordt de extra ruimte gebruikt om meer koffervolume te bieden (760 tot 1.920 liter tegen 615 tot 1.655 liter). Maar voor een supplement van 650€ (+ 100€ voor lederen zetels) kan er een derde zetelrij geplaatst worden om tot 7 inzittenden te vervoeren. Mooi, maar hoe is het gesteld met de 6de en 7de passagier ? In overeenstemming met het gemiddelde van het segment, zouden we zeggen ! Al zal de Tiguan Allspace nooit zo praktisch zijn als een echte gezinsmonovolume, die meer ruimte biedt en vooral een eenvoudigere manipulatie van de stoelen toelaat. Want hier moet eerst de achterbank volledig naar voor geschoven worden, vooraleer men de stoel kan neerklappen en men zich naar de 3e rij kan wurmen.

De rekening aub

Advertentie – lees hieronder verder

Eens hij Allspace heet, stijgt het prijskaartje van de Tiguan met ongeveer 550 tot 3.500 €, naargelang de versie. Maar zelfs de basisuitvoering zal de liefhebbers reeds kunnen bekoren met zijn ruimere uitrusting, die onder meer een multifunctionele stuurwiel, het connectivity pack (met USB-aansluitingen) en een koffervloer met twee posities omvat. Dat laatste kan handig zijn, omdat de vloer zelfs met alle stoelen neergeklapt niet volledig vlak is. Maar wat het meeste indruk maakt, is de resterende kofferinhoud met de drie zetelrijen opgericht: 230 liter, wat zelfs ruim voldoende is om een koffer te vervoeren.

Op technisch vlak laat de Allspace de basismotorisaties van de Tiguan links liggen. Het aanbod begint dus met de 1.4 TSI van 150 pk en de 2.0 TDI met hetzelfde vermogen. De tarieven liggen voor het hele gamma tussen 32.050 en 49.470 €.

Besluit

De Tiguan Allspace behoudt gelukkig alle kwaliteiten van de korte versie, maar opgelet want hij onderscheidt zich te weinig van zijn neef Kodiaq, die hem wel eens de loef zou kunnen afsteken.

 

+

De kwaliteiten van de Tiguan bleven intact

Ruimere basisuitrusting

Vrij discreet en toch duurder dan een Kodiaq

Niet zo praktisch als een gezinsmonovolume

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon