Autotests

Article image

TEST Ford Focus ST: Wat. Een. Genot!

De nieuwe Ford Focus ST kwam onlangs al even aan bod op Gocar maar verdiende nog een diepgaande test. Voor de gelegenheid hebben we zowel de benzine- als de dieselversie van deze snelle Focus op de proef gesteld. Van Nice naar Brussel!

Article image

TEST VW Passat Variant: Discreet maar innovatief

Van deze foto’s kan je moeilijk afleiden dat de VW Passat een facelift heeft gekregen. Toch werd er veel vernieuwd aan boord van deze Duitse referentie. Hij werd vooral ‘zelfstandiger’…

Article image

TEST BMW 750i xDrive: Ode aan de X7

De BMW 7 Reeks kreeg dit jaar een opvallende facelift, met als grootste blikvanger een immens radiatorrooster à la X7 dat maar liefst 40% groter is dan voorheen. Al valt er niet alleen vóór maar ook onder de kap nieuws te rapen…

Article image

TEST Toyota Mirai: Hallo, regering?

Hoewel hij al vier jaar op de markt is en de klimaatdiscussie nog nooit zo hevig heeft gewoed, koopt bijna niemand een Toyota Mirai. Daar is ook een goede reden voor…

Article image

TEST BMW X7: Voor (en door) Amerikanen

De BMW X7 wordt naar de hele wereld uitgevoerd vanuit de VS. Een vreemde zet, denken sommigen onder jullie misschien maar weet dat SUV’s van dit formaat niet bepaald gericht zijn op Europeanen in de eerste plaats. Wel op welgestelde Amerikanen, Chinezen, Arabieren enzovoort.

Article image

TEST Renault Clio: De weddenschap

De vorige Clio zag er goed uit. Zo goed, blijkbaar, dat er wordt gewed dat de nieuwe generatie het minstens even goed zal doen met min of meer dezelfde vorm maar met meer inhoud. Tijd voor ons oordeel.

Article image

TEST Toyota Supra vs BMW Z4: Business is business

De nieuwe Toyota Supra en BMW Z4 kan je onmogelijk met elkaar verwarren. Niet alleen is de ene een coupé en de andere een cabrio, ze zien er ook echt compleet anders uit. Toch zijn er veel gelijkenissen tussen beide. Te veel, misschien…

Article image

TEST Abarth 595 Esseesse: Duivels!

Met de 595 Esseesse viert Abarth zijn 70ste verjaardag. Het gaat dan ook om de krachtigste versie uit het assortiment. Maar wat is er zo bijzonder aan aan deze kleine maar gespierde Italiaan?

Article image

TEST Mercedes Marco Polo V300d: Glamper bij uitstek

Nog nooit van ‘glamping’ gehoord? Da’s de samentrekking van ‘glamour’ en ‘camping’, oftewel kamperen zonder aan comfort in te boeten. De Mercedes Marco Polo in een notendop?

Article image

TEST Fiat Tipo Sport: Sportkleding voor een prikje

Fiat heeft zopas een Sport-uitvoering aan het Tipo-gamma toegevoegd. Dit nieuwe uitrustingsniveau wordt gekenmerkt door een meer verfijnde uitstraling.

Article image

TEST Kyburz eRod Fun: Gebouwd door Zwitsers (of door jezelf)

Wie Zwitserland zegt, denkt aan kaas, chocolade en horloges maar zeker niet aan auto’s. Nochtans worden er in dat land effectief vierwielers gemaakt – elektrische bovendien – net als delen ervan die je vervolgens zelf met elkaar in verbinding mag brengen. Meer uitleg nodig?

Article image

TEST Honda e: Bijna klaar!

Op de Frankfurt Motor Show van 2017 verraste Honda vriend en vijand met de Urban EV Concept, een elektrische stadsauto met een heerlijke retrolook. De beslissing om het karretje in serie te produceren viel snel en bijna twee jaar later is het model bijna klaar om in showrooms te schitteren. Wij kregen alvast de kans om een van de prototypes te besturen dat zich in de allerlaatste stadia van zijn ontwikkeling bevond.

Article image

TEST Mercedes GLS: S-Klasse in SUV-modus

Aan de top van het SUV-gamma heeft Mercedes een nieuwe GLS klaar, als antwoord op de BMW X7. Net als laatstgenoemde tart de mastodont met de ster in zijn logo alle wetten van de fysica en moet hij in de eerste plaats comfortabel zijn.

Article image

TEST Range Rover Velar SV Autobiography Dynamic Edition: Machtig!

De Velar SV onderscheidt zich van de rest van het Velar-gamma door uit te pakken met de 5-liter V8 compressor uit de F-Type SVR, goed voor… 550 pk!

Article image

TEST Mercedes GLC: Veel aanpassingen!

Toen we op de bijgespijkerde GLC onlangs voor het eerst gingen bekijken, hadden we geen idee dat er zoveel was veranderd. Je zal zelf versteld staan…