Autotests

Article image

TEST Mazda CX-3: vergeet downsizing!

Mazda heeft voor een serieuze verrassing gezorgd: de CX-3 erft een nieuwe diesel, die dan nog eens 300 cc meer cilinderinhoud telt dan de vorige. Zijn ze gek geworden bij Mazda?

Article image

TEST Audi A6 Avant: waarom veranderen?

De nieuwe generatie Audi A6 heeft nog niets van zijn recept veranderd. Of toch bijna niets, en dat hoeft ook helemaal geen slecht nieuws te zijn. Tijd voor een korte testrit!

Article image

TEST Peugeot Rifter: de SUV der ludospaces

Bij Peugeot is de tijd voorbij waarin een ludospace niets meer of minder was dan een ‘aangekleed bestelbusje’. De nieuwste telg die Rifter heet, surft namelijk mee op de SUV-trend en dat is er zwaar aan te merken.

Article image

RETROTEST Mazda MX-5 NA: de universele roadster

Wist je dat de beste Engelse roadster Japans is? De MX-5, een mix van Britse filosofie en Japanse techniek, is sinds 1989 de bestverkochte cabriolet ter wereld!

Article image

TEST Suzuki Jimny: échte liefde

Dit is een van de presentaties waar ik het meest naar heb uitgekeken dit jaar. Langs de ene kant omdat ik even graag door de moddel ploeter als tussen chicanes scheur, anderzijds omdat het hier niet om de voorstelling van eender welke 4×4 gaat maar om de enige echte… Jimny!

Article image

TEST Audi Q3: het lijkt niet veel…

Er is iets aan de hand bij Audi. Alsof het merk wil uitbreken, wil bewijzen aan de wereld dat het aan het evolueren is. Wij bekijken het alvast positief!

Article image

TEST Fiat 500X: de nieuwe ster van Fiat

Tijdens de ontwikkeling van de vernieuwde versie van de 500X heeft Fiat gewerkt aan nieuwe kleine benzinemotoren, waaronder een 3-cilinder 1.0 turbomotor. We werden uitgenodigd op een presentatie die ons een beetje Marty McFly deed voelen…

Article image

TEST Jeep Wrangler: de anti-SUV

Akkoord, de nieuwe Jeep Wrangler is uitgerust met een 8-trapsautomaat en veel snufjes waardoor we hem als ‘geconnecteerd’ mogen beschouwen. En ja, hij gedraagt zich tegenwoordig aardiger dan ooit op het asfalt. Maar noem hem alsjeblieft geen SUV! Bedankt…

Article image

TEST Hyundai Nexo: waterstof, en nu alleen nog…

Auto’s op waterstof blijven een rariteit. Hyundai was er als de kippen bij om ermee aan de slag te gaan (met de iX35) en het vervangt diezelfde iX35 nu door de Nexo. Dat model is trouwens niet aangepast maar volledig in de wieg gelegd om op waterstof te draaien.

Article image

TEST Kia Proceed: trendsetter!

Met de nieuwe Proceed wil Kia de koetswerkvorm die we “shooting brake” noemen, democratiseren. We zegden dan ook absoluut geen neen toen we de vraag kregen om een exemplaar in avant-première uit te proberen.

Article image

TEST Tesla Model 3: als hij ooit komt…

De Model 3 is Tesla’s poging om een betaalbaar automodel op de internationale markt te brengen. Poging dus, want in Europa zijn we hem nog niet tegengekomen. Om een exemplaar uit te testen, trekken we dan maar naar Canada. We zullen rijden met een Model 3 “long range” (75 kWh), een wagen die we volgend jaar hopelijk ook bij ons mogen verwachten.

Article image

TEST Honda CR-V: zeg vaarwel tegen diesel

De CR-V is aan zijn vijfde generatie toe en we verwachten die nieuwe Honda tijdens de komende herfstperiode. Opvallend is dat het een van de eerste SUV’s op de markt wordt die geen dieselmotor in de aanbieding heeft. Al is dat niet het enige nieuws…

Article image

TEST Hyundai Kona Electric: betaalbaar elektrisch

Bij Hyundai zijn ze mee met de laatste autotrends. Met de Kona gaan de Koreanen niet alleen in op de vraag naar meer SUV’s, ze maakten meteen een 100% elektrisch exemplaar. Wij gingen met die nieuwe Kona Electric op stap.

Article image

RETROTEST VW Golf GTI: jongensdroom vervuld!

Soms krijg je als autojournalist van die voorstellen die je gewoonweg niet kan weigeren. Een testrit met een Volkswagen Golf GTI uit 1978 bijvoorbeeld! Rij je mee?

Article image

TEST BMW i8 Roadster: hoofdendraaier van jewelste

Hoewel de stijlstudie van de BMW i8 uit 2012 een cabrio was, kreeg het productiemodel van een paar jaar later een vast dak aangemeten. Op de versie zonder hebben we tot nu moeten wachten. Die heet trouwens niet Spyder zoals de conceptcar van weleer, maar wel Roadster. What’s in a name?