Autotests

Article image

TEST Jaguar F-Type SVR: bijzonder verslavend

De F-Type een instant-klassieker noemen, is geen overdrijving. Dit is de eerste Jaguar in decennia die geliefd is in een brede vijver van potentiële sportwagenklanten, ook al bestond er zoiets als een XKR(S). De F is dijk van een auto: stijf en strak, snel en vinnig, welke motorisatie je ook kiest. Maar wie écht van zijn of haar sokken geblazen wil worden, moet voor een V8-versie gaan. De SVR, als het even kan.

Article image

TEST BMW X2: de ideale maten

De X2, een hippe toevoeging aan de BMW X-familie past netjes tussen de X1 en de X3. Voor ondergetekende heeft hij zelfs de ideale maten: niet overdreven groot of klein, met een koffer die bijna even handig is als die van de X3. Bovendien ziet de X2 er best spannend uit. Dat belooft.

Article image

TEST Suzuki Swift Sport: 5 generaties plezier

Ter gelegenheid van de lancering van de nieuwe Swift Sport, had Suzuki ons uitgenodigd om het verleden van dit model in te duiken en (bijna) alle generaties één na één uit te proberen. Daar zegden we geen neen tegen…

Article image

TEST Lexus LC 500h: De conceptcar die je kan kopen

Dat de Lexus LC als twee druppels water lijkt op de waanzinnige LF-LC Concept die in 2012 werd voorgesteld, is geen toeval. Zijn extreem scherpe lijnen, die 3D-achterlichten, de immense chromen velgen… Deze auto mocht enkel in productie gaan als hij er krek hetzelfde uitzag als de oorspronkelijke visie van de designer. En da’s nog gelukt ook.

Article image

TEST Mercedes GLE Coupé: Beter dan het origineel?

Dat Mercedes de mosterd bij BMW heeft gehaald bij het ‘bedenken’ van de GLE Coupé, weet bijna iedereen. Al moet gezegd dat de GLE Coupé er een aparte stijl op nahoudt. En een andere persoonlijkheid…

Article image

TEST VW Touareg: Complexloos

Terwijl het even duurde en er zelfs twijfel over een opvolger bestond, is de derde generatie van de Touareg eindelijk gelanceerd. En de ambitie van VW is duidelijk: een aanval inzetten in het premium segment.

Article image

TEST: Renault Scenic 1.3 TCe

De 1.2 TCe  wordt bij Renault bedankt voor bewezen diensten en geeft de fakkel door aan een gloednieuwe 1.3 TCe die voor het eerst wordt gebruikt in de Scénic.

Article image

TEST Alfa Romeo Stelvio 2.2 JTD 180: Nog steeds verleidelijk

Dat de Alfa Romeo Stelvio kan verleiden met een dikke benzinemotor in de neus, wisten we al. Maar hoe zit dat als je er een dieselmotor in propt? We zochten het uit…

Article image

TEST Audi Q8: Een limousine waardig

Audi’s “Q”-familie breidt verder uit met de Q8, een vlaggenschip gebaseerd op de Q7. Voor deze rijtest zakte onze redacteur van naar de woestijn van Atacama in Chili. Er bestaan zwaardere beroepen…

Article image

TEST Volkswagen Amarok: Beheerst vermogen

Vorig jaar heeft de pick-up van Volkswagen zijn viercilinder TDI dieselmotor geruild voor een V6 diesel van Audi-origine. Hij is leverbaar met 163, 204 of 224 pk. Die laatste werd zopas vervangen door een nog krachtiger versie die 258 pk levert en zelfs 272 pk in de overboost-modus.

Article image

TEST Porsche Cayenne E-Hybrid: Steeds meer ‘vonken’

Tegenwoordig zijn de meeste Cayennes plug-in hybrides. Met deze nieuwe generatie mocht Porsche dus geen steken laten vallen…

Article image

TEST Audi A6: Technologische voorsprong

Zelden belichaamde een Audi zo goed de merkslogan «Vorsprung durch techniek» als de nieuwe A6. De recentste generatie onderscheidt zich niet zo zeer qua voorkomen of beleving aan boord van zijn voorganger, maar vooral op vlak van technologie. Daar is de sprong voorwaarts indrukwekkend!

Article image

TEST Lexus RC: Anders geïnterpreteerd

In tegenstelling tot in de VS, waar de Lexus RC uitsluitend als pure benzinedrinker wordt verkocht, heb je in België de keuze tussen het “mainstream” hybridemodel – de 300h – en de superkrachtige RC F. De 300h heeft ons bij een vorige testrit niet kunnen overtuigen. Zagen we het toen verkeerd?

Article image

TEST VW Polo GTI: Sorry, broer!

Wie GTI zegt, denkt meteen aan de Golf. Er bestaat ook een Polo GTI maar die heeft altijd al in de schaduw van zijn legendarische grote broer gestaan. Na onze test met de jongste generatie, voelen we enige rebellie.

Article image

TEST Suzuki Swift Sport: Geperste citroen

De Suzuki Swift Sport is een buitenbeentje in het segment van kleine sportwagens. Zijn motor ontwikkelt slechts 140 pk, maar tegelijk houdt de Japanner zijn gewicht onder de ton. Volstaat dat om de referenties te intimideren?