Autotests

Article image

AUTOTEST : Ford Focus RS …Te makkelijk !

We wilden niet langer wachten! Ford is nu al meer dan een jaar  bezig met ons te doen watertanden door ons met de regelmaat van een klok beelden van de RS te tonen. Men ging op een bepaald ogenblik zo ver dat we met de wagen mochten meerijden … als passagier. Vandaag is het moment van de waarheid aangebroken want we mogen er zelf mee op pad.

Article image

AUTOTEST : Fiat Tipo … Het alternatief

Met de Tipo wil Fiat gezinnen verleiden voor wie een wagen in de eerste plaats een vervoermiddel is. De berline is de eerste uitvoering van dit nieuwe gamma. Het vervolg van het programma? Een vijfdeursversie en een break !

Article image

VW Golf TGI … De referentie geeft gas !

De referentie op de Belgische markt biedt bijna alle aandrijftypes aan: diesel, benzine, elektrisch, plug-in hybride en zelfs CNG ! Tijd om na te gaan wat de Golf op aardgas waard is.

Article image

Ford Ranger : Toegankelijker … qua look

Ford heeft zopas enkele veranderingen aangebracht aan haar pick-up. De look wordt iets zachter maar de wagen boet allerminst in op vlak van degelijkheid of laadcapaciteit.

Article image

AUTOTEST : Volvo V60 Cross Country … Modderbad in stijl

“Nog zo’n break op laarzen!”, zal u wellicht denken. Inderdaad, maar niet zomaar één, want dit is een alle-terreinbreak van het merk dat deze trend heeft gelanceerd en dus perfect weet hoe stijl, comfort en een avontuurlijk trekje met elkaar gecombineerd kunnen worden…

Article image

AUTOTEST : Kia Optima … Ge-Optimaliseerd

Voor het Autosalon werd één van de mooiste berlines uit het D-segment in het nieuw gestoken. We hebben hem reeds voor u getest.

Article image

AUTOTEST : Lexus RX … Bad boy met gouden hart

In het segment van de top-SUV’s met elektrische aandrijving heeft Lexus pionierswerk verricht. De nieuwe RX blijft zijn roots trouw maar we zien toch drastische veranderingen…

Article image

AUTOTEST : Renault Megane 1.6 dCi 130 … Een nieuw universum

Door gebruik te maken van de basis van de nieuwe Espace, betreedt de Megane een nieuw universum. Dit model mikt zo meer op een premium positionering en brengt heel wat onuitgegeven technologie in dit segment. Zoals bijvoorbeeld de vierwielsturing op de GT-versie.

Article image

AUTOTEST : Mercedes A Klasse … Sport EN comfort

Het leek een zware gok, maar toch werd de uitdaging om de A Klasse radicaal te veranderen een succes. Dankzij de nieuwe A en zijn broertjes (B, CLA, GLA…) slaagde Mercedes er zelfs in de verkoop van zijn compacte modellen te verdubbelen. Een echt schot in de roos!

Article image

AUTOTEST : Porsche 911 GT3 RS … Belle of het beest?

Vanina Ickx heeft als kersverse mama een carrièrepauze ingelast en ondanks dat wil ze voor ons de meest sportieve straatlegale Porsche testen. Het is liefde op het eerste gezicht en dat vertelt ze u in haar eigen, erg persoonlijke stijl.

Article image

AUTOTEST : Maserati staat weer op de rails

Sinds de lancering van de Ghibli en de komst van dieselmotorisaties in het gamma lijkt de constructeur uit Modena herboren. We stellen ook vast dat de winst die men maakt omwille van de uitstekende verkoopsresultaten keurig wordt geherïnvesteerd in de producten. Enkel zo kan men het kwaliteitsniveau opkrikken !

Article image

AUTOTEST : Infiniti Q30 … Zich stijlvol onderscheiden !

Met deze Q30 stelt Infiniti zijn eerste model voor dat volledig voor Europa werd ontwikkeld. Dit moet er dan ook knal op zijn…

Article image

AUTOTEST : Range Evoque… Iets meer Range

Een agressieve snuit, een badge met een naam en een stevige portie luxe… Deze combinatie is niet altijd een garantie voor succes maar voor de Evoque blijkt dit het ultieme recept. In amper vier jaar tijd werden ruim 450.000 exemplaren verkocht! Hoe moet je deze wagen laten evolueren om het succesverhaal te bestendigen? Door er nog iets meer Range van te maken?

Article image

AUTOTEST : Toyota Mirai , de betere Prius!

In 1997 was Toyota de eerste constructeur die op grote schaal een echt vernieuwende aandrijflijn op de markt zette. Nagenoeg 20 jaar later doet de constructeur het opnieuw met deze Mirai! Na de hybride auto zien we vandaag de auto op waterstof…

Article image

AUTOTEST : Nissan Juke-R 2.0 …Nog meer van dat !

De te gekke hersenkronkel om een Nissan Juke te voorzien van de motor van de GT-R zorgde voor een stevige «buzz» tijdens de voorstelling eind 2011. De constructeur drijft deze frats nu nog wat verder op de spits met een nieuwe versie die nog extravaganter uitvalt!