Actualiteit

En de minst betrouwbare wagen op de markt is …

Geschreven door Stéphane Monsin | 16/09/2020

De Britse site WhatCar voerde een tevredenheidsenquête uit bij 47.000 auto-eigenaars. En het minst betrouwbare model in het klassement was een stevige verrassing.

Volgens deze enquête is de Volvo XC90 (modeljaar 2015) de minst betrouwbare wagen: 74% van de gebruikers verklaarde het voorbije jaar een mankement gekend te hebben. Het meest verontrustende daarbij is dat de problemen van diverse aard zijn: defecten aan het uitlaatgasreinigingssyteem komen het vaakst voor, gevolgd door haperingen aan de deurklinken, de ophanging, de brandstoftoevoer en de interieurbekleding.
Na de publicatie van deze resultaten reageerde een woordvoerder van de constructeur: “We gaan nooit een compromis aan op vlak van veiligheid en we nemen steeds de beste maatregelen om de veiligheid van onze klanten te verzekeren. Naast de terugroepingen voor de veiligheid, controleren we voortdurend de betrouwbaarheid van onze producten en voeren we gratis acties om bepaalde elementen te vervangen als er een systematisch probleem werd vastgesteld. Ook al gaat het om een beperkte steekproef, toch kunnen enquêtes als deze onze eigen gegevens aanvullen en ons helpen te begrijpen wat onze klanten meemaken.”

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Vind vandaag nog uw auto

Volvo XC90 nieuwe auto's te koop op Gocar.be


Vind vandaag nog uw auto

Volvo XC90 Tweedehands te koop op Gocar.be

Prijs nieuwe Volvo XC90 met opties en standaarduitrusting

Volvo

Vanaf € 62.900

S60

Volvo

S60

Vanaf € 38.600

S90

Volvo

S90

Vanaf € 53.300

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Volvo XC90

Onze partners