Autonieuws

Volgens Tesla is stuur dat loskomt op snelweg geen defect

De Tesla-rijder die op 29 januari plots het stuur van zijn Tesla zag afbreken op de snelweg, krijgt een nieuwe auto. Toch wil Tesla in een bizarre reactie aan de eigenaar niet toegeven dat er een defect was.

Robin Van den Bogaert | Gepubliceerd op 15 feb. 2023 | Leestijd: 3 min

Met zijn gloednieuwe Tesla Model Y beleefde Prerak Patel en zijn gezin enkele bange momenten toen het stuurwiel plots loskwam op de snelweg. Gelukkig gebeurden er geen ongevallen en kon de auto weggesleept worden naar een Tesla-herstelpunt. Na de herstelling kreeg de man een rekening van 103,96 dollar geserveerd. Hij deed hierover zeer terecht zijn beklag op … Twitter, het favoriete sociale medium van CEO Elon Musk.

Na heel wat verontwaardigde reacties toont de Amerikaanse constructeur toch enig medeleven met de getroffen bestuurder, alhoewel de reactie niet bepaald van klantvriendelijkheid getuigt. Hij hoeft de rekening niet te betalen én Tesla gaat akkoord om de auto in kwestie – die nog maar een week oud was – terug te kopen. Maar toegeven dat er een defect was? Nee, dat gebeurde niet.

Advertentie – lees hieronder verder

Tesla Model Y stuur

Goodwill

“Tesla heeft vastgesteld dat de auto geen defect vertoont en er geen sprake is van een non-conformiteit of een andere toestand die onder de garantie valt. Er is geen enkele basis waarop Tesla aansprakelijk gesteld kan worden. Maar als teken van goodwill voor u als gewaardeerde Tesla-klant, gaat Tesla akkoord om uw wagen terug te kopen”, klinkt het in een brief. “Op voorwaarde dat de auto bij Tesla wordt binnengebracht zonder schade, uitgezonderd normale slijtage, en met alle nodige documenten”, voegt het Amerikaanse merk er nog fijntjes aan toe. Ongetwijfeld werd deze brief door advocaten opgesteld om geen munitie te geven voor een eventuele schadeclaim.

Eerder geval

Maar wat is er dan echt gebeurd met deze Model Y, waarvan het stuurwiel plots loskwam van de stuurkolom? Die vraag blijft onbeantwoord. In 2020 gebeurde een gelijkaardig incident met een Tesla Model 3 en de eigenaar verklaarde toen dat het stuurwiel niet vastgemaakt was met een bout en dat Tesla onderzocht wat er fout gelopen was tijdens de productie. Misschien is er ook in dit geval sprake van een productiefout.

Prerak Patel heeft intussen een nieuwe Model Y besteld. In afwachting van zijn nieuwe auto, kreeg hij een Model Y uit 2021 als vervangwagen. Al bij al een correcte oplossing, maar de wijze waarop Tesla omgaat met zo’n ernstig probleem kon toch beter.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon