Vergelijk

Vermijd een ondertekening van een bestelformulier bij de eerste bezochte stand. Vergelijk enerzijds de aanbiedingen van verschillende concurrerende modellen en speel anderzijds verschillende verkopers van hetzelfde merk tegen elkaar uit.

Laat de verkoper een prijs noemen

Wacht in eerste instantie met onderhandelen: de verkoper zal meteen met een korting op de proppen komen en het is dan aan jou om die nog groter te krijgen. Daarvoor mag je zeker tijd nemen…

Kies voor een model dat aan vervanging toe is

Op een gloednieuw model is een fikse korting afdwingen moeilijker dan voor een dat einde reeks is of toch bijna. Gebruik dat als argument: de fabrikanten moeten er immers toch vanaf. Een bijkomend voordeel is dat zulke modellen in de regel geen ‘kinderziektes’ meer bevatten.

Wacht met een eventuele overname aan te halen

Focus eerst op de onderhandeling over de prijs van het nieuwe voertuig. Eens dat geklaard is, kan je over de overname van je huidige wagen beginnen. Zo voorkom je meteen dat de overname in rekening werd genomen bij die eerste discussie en heb je niet in je kaarten laten kijken.

Vermijd de drukte

Kies je juiste moment uit en probeer er dus voor te zorgen dat niet alleen jij maar ook de verkoper wat tijd omhanden heeft. Vermijd dus de drukke periodes van het Autosalon zoals de weekends.