Honda CR-V

De CR-V Hybrid is discreet maar ook heel opvallend. Dat komt omdat deze Honda bijzonder weinig verbruikt voor een SUV. Zijn 2-liter benzinemotor werkt samen met een elektrische krachtbron om samen 184 pk te ontwikkelen. Bijzonder is dat die benzinemotor meer als een generator werkt die de accu’s oplaadt. De CR-V Hybrid rijdt dus voornamelijk op elektriciteit, wat resulteert in een laag brandstofverbruik. Bovendien is deze SUV beschikbaar in zowel twee- als vierwielaangedreven versies.

UX

Lexus UX 250H

De Lexus UX heeft een extreme aandacht voor detail. Samengesteld met meer dan maniakale productiestandaarden en met een uitstekende afwerking (denk maar aan de zitkussens geïnspireerd door Japanse kimono’s) is Lexus’ nieuwste SUV zeer veelbelovend. De hybride 250H wordt aangedreven door een 146 pk sterke 2-litermotor gekoppeld aan een 109 pk opwekkende elektrische motor.

Hybrid4

Peugeot 3008 Hybrid4

De 3008 Hybrid4 maakt gebruik van drie motoren: een 1,6-liter op benzine en twee elektrische centrales, één voor elke as. Alles in totaal produceert deze 4×4 een indrukwekkende 300 pk.

330e

BMW 330e

Ook de nieuwe BMW 3 Reeks krijgt een plug-inhybrideversie, de 330e. Hij zal in de zomer van 2019 gelanceerd worden en straffere prestaties bieden dan het huidige model. Zijn maximumsnelheid in de 100% elektrische modus zal oplopen tot 140 km/u.

e tense

DS7 Crossback E-Tense

Als broer van de hierboven reeds aangehaalde Peugeot 3008 Hybrid4 deelt de DS7 Crossback E-Tense hetzelfde platform en dezelfde aandrijving. Reken dus ook in deze DS op vierwielaandrijving en 300 pk. Wij waarderen in het bijzonder de uitstekende esthetiek en het unieke interieur van deze Fransman. De eerste exemplaren zullen dit voorjaar al beschikbaar zijn.